Slatina: Unul dintre cazurile de gripă porcină a fost infirmat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Unul dintre cazurile de gripă porcină a fost infirmat (UPDATE)
Slatina: Unul dintre cazurile de gripă porcină a fost infirmat (UPDATE)

Unul dintre cazurile de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 din Olt a fost infirmat, în urmă cu puţin timp, de medicii de la Institutul Cantacuzino din Capitală.


UPDATE În cazul fetei din Slatina suspectată de gripă porcină medicii au stabilit că tânăra nu este purtătoare a virusului AH1N1. „Reprezentanţii Institului Cantacuzino ne-au anunţat în urmă cu puţin timp că fata nu are gripă porcină, ci ea s-a întors din Spania cu un alt virus“, a spus dr. Marinela Madan, director coordonator adjunct în cadrul Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Olt. Băiatul din Corabia, în cazul căruia s-a confirmat îmbolnăvirea cu virusul AH1N1 este spre vindecare. Astăzi s-a ridicat şi alerta asupra părinţilor săi pentru că au trecut 7 zile de la contact şi nu a apărut nicio simptomă. „Băiatul este sub tratament. Starea lui este bună, este spre vindecare. A fost ridicată şi alerta în cazul părinţilor săi cu care a intrat în contact la venirea în ţară pentru că au trecut 7 zile de atunci“, a explicat dr. Madan.






La sfârşitul săptămânii trecute au fost confirmate primele două cazuri de îmbolnăviri cu virusul AH1N1. Este vorba despre o fată  şi despre un băiat, ambii de 21 de ani. Tinerii s-au întors recent dintr-o tabără organizată în Spania. „Suntem în alertă de vineri. Este vorba despre doi tineri din judeţul Olt care au mers într-o tabără organizată de un ONG în Spania. De fapt este vorba despre un grup de 8 persoane care au mers în Spania, însă numai cei doi tineri sunt din Olt. La băiat s-a confirmat deja gripa porcină, iar în cazul fetei primul test a ieşit incert şi se face al doilea pentru stabilirea cu exactitate“, a spus dr. Marinela Madan, director coordinator adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Autorităţile sunt în alertă acum, cu privire la persoanele cu care au intrat în contact tinerii. „Unul dintre bolnavi s-a întâlnit cu părinţii lui pe aeroport. Astăzi ridicăm alerta cu privire la părinţii băiatului pentru că despre ei este vorba. Din informaţiile noastre fata nu a intrat în contact cu membrii familiei pentru că ea a mers direct la prietenul ei în Bucureşti, lucru care nu mai ţine de noi“, a explicat dr. Madan.
Acum cei doi tineri sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite