Slatina: Un tânăr a fost prins de poliţişti cu canabis ascuns în gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul se află în libertate, dar riscă ani buni de închisoare, dacă procurorii vor descoperi că făcea traffic cu droguri.

Alexandru Gabriel Gheorghe, din Slatina, se afla duminică seară într-un autoturism împreună cu Andrei Ovidiu Catantă, de 23 de ani, din localitate, fiul unui om de afaceri care deţine un lanţ de magazine în oraş. Cei doi au fost bolcaţi în trafic pe raza oraşului de un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere şi ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Olt,  care deţineau informaţii că tinerii ar avea droguri la ei. În urma controlului, poliţiştii  au găsit asupra lui Alexandru un fragment vegetal, pe care băiatul îl ascunsese în gură şi încerca să-l înghită. Atât Catană,  şoferul maşinii,  cât şi prietenul său au fost audiaţi de poliţişti de câteva ori.

Analize de sânge pentru tinerii aflaţi în maşină


Poliţiştii au suspiciuni că cei doi ar fi consumatori de droguri. Ambilor le-au fost recoltate probe de sânge pentru  a se stabili lucrul acesta.  “Deocamdată este cercetat doar tânărul asupra căruia a fost găsit fragmentul vegetal. Urmează să primim  rezultatul raportului tehnico-ştinţific de la laboratorul din cadrul DIICOT. Dacă se stabileşte că acel fragment vegetal este cannabis, tânărul riscă până la cinci ani de închisoare”, a spus procurorul-şef Claudiu Negrilă, din cadrul DIICOT Olt.
Ofiţerii DIICOT au în lucru mai multe dosare penale în care se fac cercetări pentru trafic de droguri.  Ei spun că de la începutul anului,  în Olt nu a fost arestată nicio persoană pentru acesată infracţiune, dar că un bărbat a fost trimis în judecată, în stare de libertate. “Nu pot să vă spun despre câte persoane cercetate pentru o astfel de infarcţiune este vorba. Avem în lucru mai multe dosare, dar numărul infracţiunilor de acest tip nu a crescut”, a spus procurorul Negrilă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite