Un nou protest anti-ACTA la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii slătinenii împotriva ACTA vor ieşi în stradă până la renunţarea totală la Tratat de către ţara noastră
Protestatarii slătinenii împotriva ACTA vor ieşi în stradă până la renunţarea totală la Tratat de către ţara noastră

Opozanţii Acordului Internaţional Anti-Contrafacere (ACTA, n.a.) din Slatina au ieşit în stradă şi sâmbătă - 25 februarie, pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de semnarea tratatului menţionat de către ţara noastră. Aceasta nu este prima mişcare de acest gen din municipiu, o acţiune similară având loc şi în urmă cu exact două săptămâni.

Ca şi la primul protest desfăşurat în municipiu pe data de 11 februarie, participanţii au avut o singură doleanţă: renunţarea la controversatul acord de luptă contra pirateriei online “ACTA”. Locul de desfăşurare a fost acelaşi ca data trecută - pe esplanada din centrul oraşului amplasată lângă sediul Casei de Cultură a Sindicatelor.
Protestul a durat aproximativ două ore şi s-a derulat în intervalul 14.00-16.00. Participanţii au purtat deja tradiţionalul însemn al oponenţilor ACTA, respectiv măşti din hârtie inspirate din filmul “V for Vendetta” realizat în anul 2006 ca un manifest împotriva cenzurii de orice fel.
“Ni se ascultă telefoanele, iar nu vrem să nu mai avem dreptul la stăm nici măcar la calculator. Internetul poate că pare ceva neînsemnat pentru unii, dar majoritatea dintre noi stim deja foarte bine ce rol are acesta pentru toată lumea în aceste zile. Practic, cei care folosesc calculatorul nu pot sta fără sau lucra fără Internet, şi, atunci, la ce bun să ai un lucru dacă nu îl poţi folosi cum vrei tu, când vrei tu ?! Pentru că asta ni se pregăteşte: o monitorizare continuă, şi asta are un singur nume – abuz !”, au spus protestatarii slătineni.
Un număr de 22 de state europene, printre care şi România, au semnat în luna ianuarie controversatul acord. Deja o parte din ţările care au apucat să semneze Tratatul ACTA au început să dea înapoi. Cehia şi Polonia sunt doar câteva dintre exemple. Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat că ţara noastră va suspenda procesul de ratificare până când acordul nu va fi analizat de Curtea Europeană de Justiţie. Protestatarii din ţară cer însă renunţarea totală la ACTA.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite