UPDATE Un elev din Slatina a făcut stop cardiorespirator în timpul orei şi a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragedia s-a petrecut la Colegiul Economic „P. S. Aurelian“ din Slatina
Tragedia s-a petrecut la Colegiul Economic „P. S. Aurelian“ din Slatina

Un elev al Colegiului Economic „P.S. Aurelian“ din Slatina a murit în această seară, în urma unui stop cardio-respirator.

UPDATE ORA 19.26 Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17.30. Alexandru Gabriel Scrieciu (17 ani) era în timpul orei de Planificare Operaţională, atunci când i-a venit rău şi a căzut de pe scaun. Profesoara şi colegii băiatului au sunat de urgenţă la 112, pentru a chema o ambulanţă. „Ambulanţa şi un echipaj SMURD au sosit la faţa locului după 15 min, iar în acest timp profesoara, asistenta de la cabinetul medical şi colegii elevului au încercat să-i acorde primul ajutor. După alte câteva zeci de minute de resuscitare, cei de la Medicină Legală împreună cu cei de la Ambulanţă au declarat decesul“, a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Se pare că elevul se plânsese într-una din pauze că nu se simte foarte bine. Acesta era răcit şi urma un tratament cu antibiotic. Cei din familie nu ştiau ca el să sufere de vreo boală. Alexandru Gabriel Scrieciu era un elev bun. El urma să împlinească 18 ani în luna ianuarie. „Băiatul făcea parte dintr-o clasă foarte bună. Era un elev bun, conştiincios şi nu avea absenţe. Toată lumea este în stare de şoc“, a mai spus Gabriela Constantinescu.
Alexandru Scrieciu mai avea o soră. Victima este nepotul poliţistului Ninel Scrieciu de la Circulaţie.

ORA 18.25 Din primele date se pare că băiatul de 17 ani, din Slatina, a acuzat stări de rău şi a căzut în timpul orei. Se pare că el nu avea nicio afecţiune. Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină, paramedicii au încercat manevre de resuscitare, însă acestea nu au dat rezultate. „Paramedicii l-au găsit în stop cardiorespirator, fără puls şi fără respiraţie. S-au încercat manevre de resuscitare timp de o oră şi jumătate împreună cu un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă, însă nu au dat rezultate. Băiatul a fost declarat decedat“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Vom reveni cu amănunte!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite