Un copil de doi ani a murit la Spitalul Slatina, după ce s-a înecat cu boabe de porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Olt anchetează moartea unui copil de doi ani, din satul Cepari, comuna Cârlogani, care a murit aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ce s-a înecat cu boabe de porumb.

Marius Ciucă se afla în curte cu părinţii şi sora lui mai mare, unde mâncau porumbi fierţi. La un moment dat, copilul s-a înecat cu boabe şi i s-a făcut rău. Părinţii au sunat imediat la 112 şi au chemat ambulanţa. Un echipaj SMURD şi o salvare au ajuns imediat la faţa locului. „Copilul era semiconştient şi respira cu dificultate, având căile aeriene obstrucţionate de un corp străin. După acordarea primului ajutor  a fost preluat de echipajul Serviciului de Ambulanţă care l-a transportat la spital”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. “Copilul a fost adus la Urgenţe la ora 18.50 cu diagnosticul comă de gradul III/IV. A fost intubat, i-au fost acordate toate îngrijirile necesare şi  a fost diagnosticat cu insuficienţă respiratorie acută. La ora 21.00 a fost declarat decesul. Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui”,  aspus doctoriţa Elena Stoicea, din cadrul Spitalului Slatina.
Rudele copilului sunt în stare de şoc. “Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Copilul, dar şi sora sa, erau supravegheaţi tot timpul şi erau bine îngrijiţi”, a spus Maria Alexandru, de 49 de ani, mătuşa copilului mort.
Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă părinţii copilului se fac vinovaţi de moartea acestuia. Conducerea spitalului a decis că niciun medic nu va fi interogat întrucât aceştia au făcut tot ce au putut pentru a salva viaţa copilului. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite