Ultima modă în materie de exerciţii fizice a ajuns la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul unei şedinţe de Tae-Bo se ard între 500 şi 800 de calorii
În timpul unei şedinţe de Tae-Bo se ard între 500 şi 800 de calorii

Slătinencele ard calorii practicând Tae-Bo. O şedinţă costă 12 lei, un abonament cu opt şedinţe este 72 lei, iar unul cu 12 antrenamente costă 95 lei.

Tae-Bo, despre care specialiştii spun că este ultima modă în materie de exerciţii fizice, se practică acum şi la Slatina, în sala de sport a singurului spa din oraş. Tae-Bo este o combinaţie între aerobic, karate, box şi antrenament cu greutăţi. Instructorii spun că într-o oră de antrenament se ard între 500 şi 800 de calorii, mai mult faţă de caloriile pierdute în timpul unei şedinţe clasice de aerobic. Tae-Bo ajută la îmbunătăţirea echilibrului, mobilităţii, coordonării şi întăreşte musculatura şi sistemul osos. Acest sport este destinat şi femeilor şi bărbaţilor, dar nu şi persoanelor cu probleme de sănătate, în principal cardiace, articulare acute, respiratorii şi afecţiuni ale coloanei vertebrale. „ În general ora începe cu o uşoară încălzire a musculaturii şi a articulaţiilor prin streching şi mişcări pregătitoare pentrul efortul ce va urma. Prima parte a orei presupune efectuarea unor mişcări ritmate ce simulează urcatul unor trepte, însoţite de mişcări ale braţelor având ca rezultat, tonifierea musculaturii şi mărirea frecvenţei cardiace. Cea de-a doua parte a orei presupune efectuarea unor  exerciţii la sol pentru tonifierea musculaturii“, spune Mirela Păduraru, managerul Aquarium Spa Center.

Pregătiri pentru antrenament

Dacă nu aţi încercat până acum acest tip mişcare şi vă doriţi să practicaţi Tae-Bo, trebuie să ştiţi că pentru desfăşurarea antrenamentului aveţi nevoie de un echipament sportiv din bumbac, încălţăminte adecvată, prosop de bumbac şi o sticlă de apă plată. Antrenamentele de Tae-Bo au loc la Aquarium Spa Center în fiecare zi de luni, miercuri şi joi, între orele 19-20.  Pentru o şedinţă individuală trebuie să scoateţi din buzunar 12 lei, iar dacă vreţi să achiziţionaţi un abonament cu 8 şedinţe trebuie să achitaţi 72 lei. Un abonament mai mare, cu 12 antrenamente, costă 95 lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite