Slatina: Uitaţi între nămeţi- patru oameni sunt de trei zile blocaţi pe câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii se luptă cu nămeţii zi şi noapte
Oamenii se luptă cu nămeţii zi şi noapte

Patru oameni stau de trei zile în maşini şi aşteaptă ca drumul Slatina-Milcov să fie dezăpezit. Uitaţi de autorităţi, oamenii au fost găsiţi de reporterii Adevărul de Seară.

Munţi de zăpadă cât vezi cu ochii şi un excavator care încearcă de trei zile să ajungă la trei maşini rămase în nămeţi. Aşa arată drumul comunal Slatina-Milcov pe care autorităţile judeţene au uitat să îl treacă aseară pe lista drumurilor blocate
În spatele peretetului alb care blochează drumul se află patru oameni care de două zile stau şi îşi păzesc maşinile. Fac cu rândul, se duc în sat să se încălzească, dar nu vor să plece şi mai merg din când în când la şoferul excavatorului ca să îi dea o ceaşcă de cafea caldă şi să vadă dacă a mai înaintat. „Eu şi tata facem cu rândul de pază la maşină, că nu putem să o lăsăm aşa în câmp. E o haldă mai încolo şi mai coboară ţigani şi poate o sparg. Nu am văzut în viaţa mea atâta zăpadă, iar acum două nopţi a fost cumplit. A nins şi a viscolit câteva ore”, a povestit Cătălin Tomescu, de 22 de ani.

„A început viscolul şi în câteva minute a fost acoperit tot drumul de zăpadă”

Stelian Neacşu s-a luptat toată noaptea cu nămeţii

În timp ce Cătălin îşi spunea povestea, o altă luminiţă a aparut în câmpul alb. Un bărbat cu o lanternă şi cu un prosop de gât s-a apropiat de reporterii Adevărul de Seară şi i-a întrebat „Cum ne-aţi găsit? Aţi venit până aici cu maşina. Se poate circula? Înseamnă că dacă s-au mai deblocat, putem scăpa de aici”, a spus bărbatul. Dumitru Crai de 42 de ani este din Piteşti şi a venit la Milcov la o înmormântare, iar când se întorcea acasă a fost prins pe câmp de viscol şi a rămas blocat. „Ningea când am plecat din Milcov acum două zile, dar niciodată nu m-am gândit că o să trec prin aşa ceva. A început viscolul şi în câteva minute a fost acoperit tot drumul de zăpadă. Sunt la capătul răbdării. Stau aici de două zile şi aştept că cineva din ţata asta să facă ceva pentru noi, că de aia plătim atâtea taxe de drum şi acum stau în nămeţi”, a spus Dumitru. Oamenii s-au împrietenit şi împart şi puţinul pe care îl au. „Am făcut câteva ore pauză şi m-am dus acasă şi am dormit un pic, dar gândul îmi era tot la oamenii aştia pe care i-am lăsat aici. Le-am adus şi eu ce am avut pe acasă. Sunt singur, iar maşina mea nu are cupa aşa de mare ca să ia mai multă zăpadă”, a povestit Stelian Neacşu, de 50 de ani din Slatina, şoferul excatorului.
„Un singur om nu ne poate salva. Nu vedeţi ce e în jur? Nu mai am baterie la telefon, iar familia mea e îngrijorată. Fetiţa mea întreabă mereu de mine. Eu lucrez la o firmă internaţională şi dacă nu ajung mai repede s-ar putea să mă concedieze”, a spus Dumitru.
Contactaţi de reporterii Adevărul de Seară, reprezentanţii Comandamentului de Iarnă au spus că drumul Slatina-Milcov este la această oră singurul drum comunal blocat. 8 drumuri judeţene sunt în continuare înzăpezite, iar 7 localităţi nu au curent electric.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite