Slatina: Policlinica spitalului, renovată cu fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Policlinica spitalului, renovată cu fonduri UE
Slatina: Policlinica spitalului, renovată cu fonduri UE

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina va fi renovat cu 4 milioane de euro. Contractul de finanţare va fi semnat în luna august, iar lucrările vor începe până la sfârşitul anului 2009.

Sunt peste 20 de ani de la construcţia ambulatoriului de specialitate din cadrul (SJU) Slatina, timp în care s-au făcut doar mici reparaţii.
Clădirea va intra până la sfârşitul anului 2009 într-un proces de modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură medicală. Costurile proiectului se ridică la 4 milioane de euro, bani europeni, dintre care 1,5 milioane vor fi folosiţi pentru infrastructură, iar 2,5 milioane pentru dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală.
Cererea de finanţare a fost făcută din luna martie a anului 2008, iar în luna august va fi semnat şi contractul. „Am început demult formalităţile pentru acest proiect. În luna martie a anului trecut am făcut cererea de finanţare. Luna viitoare vom semna şi contractul, după care vor fi organizate de Consiliul Judeţean Olt licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor“, a spus Daniel Căleală, directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Ambulatoriu la standarde europene

Conducerea unităţii este mulţumită că în sfârşit a reuşit, în colaborare cu Consiliul Judeţean Olt să obţină fondurile pentru modernizarea ambulatoriului. „Clădirea are aproximativ 22 de ani de la construcţie şi avea nevoie de o reabilitare. Noi sperăm ca până la sfârşitul anului să înceapă lucrările, care, credem că se vor încheia într-un an de zile. Populaţia va avea parte de un ambulatoriu la stadii europene“, a spus Daniel Căleală.

Afaţi ce cred slătinenii despre cum arată policlinica Spitalului Judeţean Slatina din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite