Slatina: Traficant de persoane arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Traficant de persoane arestat
Slatina: Traficant de persoane arestat

Un bărbat de 40 de ani, din Slatina, urmărit internaţional pentru trafic de persoane, a fost închis, aseară, de  poliţiştii din Olt.

Costinel Biţă este suspectat că în cursul anului 2008, prin promisiunea oferirii unui loc de muncă stabil, a recrutat, transportat în Spania şi exploatat prin muncă, şase persoane din judeţul Olt. „După ce le-a reţinut documentele, recrutorul le-a determinat prin violenţă să muncească pentru el, atribuindu-şi toate veniturile obţinute de acestea. Victimele munceau în agricultură, 10-12 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, contra unor sume de 45-60 de euro. Oamenii locuiau în nişte foste grajduri, de la marginea unui păduri, fără uşi, ferestre, curent electric sau apă. După 6 luni, victimele au reşit să scape şi s-au adăpostit în alt loc, dar  bărbatul le-a găsit şi le-a dat foc la adăpost şi la haine”, a explicat Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.
Tribunalul Olt a emis mandat de arestare din februarie, iar apoi a fost dat în urmărire internaţională pentru că s-a ascuns în Portugalia. A fost prin aici de poliţiştii portughezi, iar de 8 iulie a fost predat autorităţilor române, fiind preluat de la Aeroportul Otopeni, ecortat şi dus în arestul IPJ Olt
Biţă este cercetat de poliţiştiide la crimă organizată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite