Slatina: Trafic de persoane în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Trafic de persoane în Italia
Slatina: Trafic de persoane în Italia

Doi bărbaţi din Slatina au fost arestaţi pentru trafic de persoane.Aceştia au fost prinşi aseară de către poliţiştii olteni în urma unor percheziţii efectuate la domiciliu.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Olt împreună cu lucrătorii SCCO Craiova i-au arestat ieri, pe D.S. de 35 de ani şi pe D.D. în vârstă de 29 de ani, ambii fiind din Slatina, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Cei doi au racolat în perioada 2006-2009, mai multe persoane, cărora le promiteau un loc de muncă bine plătit în străinătate plus cazare şi hrană. Persoanele care erau ademenite prin aceste mijloace erau transportate în Italia, li se reţineau documentele de identitate şi erau cazate în case părăsite din localităţile Cerano şi Cossol Nova. Prin folosirea violenţei cei doi le obligau să se prostitueze, să cerşească sau erau trimise la muncă. Cei doi infractori obligau victimele să fure din magazine diferite produse, la comandă, pe care le comercializau, însuşindu-şi contravaloarea acestora. În  urma a trei percheziţii efectuate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), s-au descoperit 14 radiocasetofoane auto, şapte calculatoare., două notebook-uri, două camere audio-video, o cameră foto digitalăşi un televizor LCD. De asemenea a fost găsită suma de 535 euro şi 800 lei, precum şi alte înscrisuri şi obiecte. Poliţiştii DIICOT au dispus reţinerea pe 24 de ore a inculpatului D. S., pentru care s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar pentru cel de-al doilea infractor, D. D., urmează să fie emis mandat de arestare preventivă în lipsă acesta sustrăgându-se cercetărilor.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/TFU ITALIA_0001.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite