SLATINA:Teodora Torcea, o tânără pasionată de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Teodora Torcea, o tânără pasionată de fotografie
SLATINA:Teodora Torcea, o tânără pasionată de fotografie

Teodora Torcea este o adolescentă care a înţeles că secretul reuşitei este să ai o bază solidă de cunoştinţe. Este o elevă de nota 10, pasionată de literatură şi fotografie.

În timp ce alte tinere de vârsta ei visează să devină fotomodele sau actriţe, vor farduri, haine la modă şi cutreieră barurile şi discotecile, Teodora îşi petrece timpul studiind, citind, navigând pe internet.
Deşi are numai 15 ani, are planuri mari de viitor. Să ia note bune la liceu, să ia la facultate şi să aibă un job part-time ca să lucreze şi să îşi cumpere o maşină.
Până acum, Teodora a avut numai medii de 10, cea mai mică notă pe care a luat-o fiind 9.
Îmi place să învăţ, mă bucur când descopăr lucruri noi în cărţile pe care le citesc, când găsesc te internet ceva interesant. Nu îmi place să pierd timpul, să stau degeaba. Tot timpul am avut note bune, primul 9 l-am luat în clasa a VII-a la limba franceză”, a spus Teodora.

Fotograful familiei


Teodora a luat la examenul de capacitate 9,85 şi a intrat la Liceul Teoretic Mihai Viteazul din Caracal, profil matematică-informatică, fiind printre primii 15 elevi din judeţ.
Aş fi vrut să iau o notă mai mare, dar din cauza emoţiilor am făcut o greşeală şi neatenţia aceasta m-a costat câteva puncte. Examenul de capacitate este cea mai mare realizare a mea”, a spus Teodora.
Tânăra a mai participat la diferite concursuri de cultură generală unde a obţinut diferite premii. Cel mai mândră este de premiul obţinut la un concurs de fotografie Didactic Blitz, Teodora fiind pasionată de fotografie.
 „În călătorii eu sunt fotograful familiei. Îmi place să fac pozez peisaje şi atunci când fac o fotografie mă gândesc la ce pot să o folosersc. De exemplu, atunci când văd gunoiae aruncate pe spaţiile verzi sau în locurile vizitate de turişti le fotografiez ca să le trimit la concursuri care au astfel de teme”, a explicat Teodora.

Îşi cumpără cărţi din alocaţie

În această vacanţă Teodora a citit mult, de la „Crimă şi pedeapsă”, la „Răscruce de vânturi” şi Sadoveanu. Cel mai mult i-a plăcut Twilight de Stephenie Meyer,  un roman şi un film care prezintă povestea dintre o muritoare şi un vampir care i-a înnebunit pe adolescenţi.
“Mi-am cumpărat cele două volume din alocaţia mea şi unul l-am citit într-o noapte. Nu l-am putut lăsa din mână. Este un fel de Harry Potter, dar aici prezintă o poveste de dragoste”, a spus Teodora.


NĂSCUTĂ

13 decembrie 1993, Caracal, judeţul Olt

STUDII

Elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Mihai Viteazul

FAMILIE

O surioară, Olivia


Cum ţi se par ţie tinerii din ziua de azi?
Mulţi sunt superficiali, au alte preocupări, fotbalul, chiulul, dar sunt şi copiii care învaţă şi care au înţeles că nu pilele şi relaţiile sunt totul în viaţă.

Ce crezi că îi lipseşte învăţământului românesc?
Materiale didactice noi. Sunt tot acelea pe care le-au avut şi părinţii şi poate şi bunicii noştri. Aş vrea ca şcolile noastre să arate la fel ca cele din filmele americane.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite