SLATINA: Tinerii îşi cumpără terenuri la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preţurile apartamentelor au scăzut chiar şi la jumătate, tinerii slătineni preferă să îşi cumpere terenuri în comunele din apropierea Slatinei şi să îşi construiască, în timp, case.

Tot mai puţini olteni îşi permit să îşi cumpere un apartament sau o garsonieră în oraş, în codiţiile în care băncile nu mai acordă atât de uşor credite. Preţurile locuinţelor sau redus semnificativ, însă numărul tranzacţiilor a scăzut chiar şi cu 80%, la agenţiile imobiliare. Tinerii au început să cumpere terenuri aflate în comunele din apropierea Slatinei.

Casele mici sunt cele mai căutate

O garsonieră în Slatina costă între 70.000 şi 90.000 lei, iar un apartament cu 2 camere se vinde cu cel mult 120.000 lei. Apartamentele spaţioase, cu 3 camere nu sunt mai scumpe de 160.000 lei. „Preţurile au scăzut foarte mult, însă marea problemă este că băncile nu mai acordă credite, astfel că numărul apratamentelor vândute a scăzut cu mai mult 50%, în ultima perioadă“, a spus Elena Călin, directorul agenţiei imobiliare Ritz, din Slatina.
În vremuri de criză, oamenii cumpără mai ales garsoniere şi apartamente cu 2 camere. „Sunt preferate garsonierele şi apartamentele cu 2 camere, în zone în care există în apropiere şcoală sau grădiniţă. Clienţii sunt în general tineri, care strâng bani din nuntă sau primesc de la părinţi şi completează cu un credit mai mic“, a explicat pentru Adevărul de Seară Cătălin Neaga, directorul agenţiei Imobiliar Consult din Slatina.

Terenurile la ţară noua modă

Specialiştii spun că în ultima perioadă clienţii au început să se orinteze către terenurile din Slătioara, Salcia sau Curtişoara. Cu aproximativ 40.000 lei îşi pot cumpăra un teren de 500 de metri pătraţi pe care să îşi construiască, cu timpul, o casă. „Ultima tendinţă este aceea că tinerii preferă să îşi cumpere terenuri în afara oraşului şi să îşi construiască apoi case, în regie proprie. Preţul unui metru pătrat de teren este între 18 şi 25 Euro, iar majoritatea clienţilor solicită loturi de 500-700 metri pătraţi“, a mai spus directorul de la Imobiliar Consult.
Tinerii care dau zgomotul oraşului pe liniştea de la ţară spun că au făcut o afacere bună. „Iniţial am dorit să ne luăm un apratament în oraş, însă nu am putut obţine un credit de 100.000 lei, cât ne-ar fi trebuit. Aşa am decis să ne luăm teren la Slătioara şi să ne construim cu timpul o casă. Am dat 40.000 lei pe teren şi o să facem un credit mai mic, de 30.000 lei să ne ridicăm măcar o cameră şi o bucătărie. Pe măsură ce strângem bani, ne extindem cu cinstrucţie. Este mult mai aventajos“, a spus Cristian Riţescu, de 27 de ani, din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite