Slatina: Tinerii împătimiţi ai gadget-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Tinerii împătimiţi ai gadget-urilor
Slatina: Tinerii împătimiţi ai gadget-urilor

Tinerii slătineni preferă gadget-urile deoarece acestea oferă într-un singur aparat funcţii multiple. Cum în oraş nu există magazine de unde  să îşi poată cumăpăra asemenea jucării, tinerii le comnadă pe internet.

Ca tânăr trebuie să fii în pas cu moda, să ştii tot ce se întâmplă în jur şi să deţii cel puţin o „jucărie” cât mai sofisticată pe care majoritatea dintre noi o numim „gadget”. Un gadget poate fi un telefon mobil de ultimă oră care ştie să redea, poze, filmuleţe, muzică, să navigheze pe internet şi chiar să beneficieze de sistem de poziţionare globală (GPS)  sau un aparat care are înglobate în el căt mai multe funcţii. „Îmi plac gadget-urile pentru că sunt foarte utile. De ce să-mi cumpăr un telefon, cameră foto, un player mp3 sau un GPS când un gadget îmi oferă toate aceste aparate într-unul singur!”, a spus Gabriela Sucan din Slatina. Gadget-ul a devenit chiar un accesoriu de nelipsit în rândul tinerilor slătineni, care îl consideră foarte important pentru imaginea lor şi niciodată nu uită să îl ia după ei. „Sunt înebunit după gadget-uri. Am avut de la mp3 playere, telefoane mobile în formă de ceas, încărcător solar pentru telefoane, până la telecomenzi cu ecran pe cristale lichide ce merg la aproape toate aparatele care au telecomandă sau ochelari 3d pentru jocuri. Ultima mea achiziţie în materie de gadget-uri este un aparat foto rezistent la şocuri şi care poate face poze sub apă pe care l-am cumpărat de pe net că în Slatina nu găseşti aşa ceva”, ne-a spus entuziasmat Silviu Istrat, de 22 de ani din Slatina.

“Jucării” de lux

Foarte mulţi dintre noi numin gadget un telefon “deştept”, un televizor de ultimă generaţie sau un aparat foto. “Un gadget nu este neapărat un obiect sau un aparat cu un design  sau o funcţionalitate ieşită din comun, el putând fi chiar şi un program de calculator sau o unealtă”, ne-a declarat Radu Zamfir, directorul de vânzări al unui magazin de electronice. Mulţi, însă, nu cunosc nici măcar termenul de gadget sau ce reprezintă el, “În general tinerii sunt pas cu tehnologia. Eu nu ştiu ce înseamnă acest cuvânt şi nici nu mă interesează. La ce îmi foloseşte mie?” a spus Ion Ferneş, de 54 de ani din Slatina.
Pentru împătimiţii tehnologiei preţul nu este un obstacol major în achiziţionarea unui astfel de aparat. Ei pot plăti pentru un gadget de la 100 de lei până la o sumă ce conţine chiar şi şapte cifre. În general achiziţionarea unei astfel de jucării se poate face de pe internet din magazinele dedicate acestor “minunăţii” tehnologice.


Ştiaţi că?
Termenul de gadget vine din limba engleză fiind folosit pentru prima oară conform Wikipedia, în literatură, începând cu anul 1800. Era utilizat pentru a descrie un dispozitiv sau un asamblu de dispozitive utile şi impresionante prin construcţie şi dotări, pentru care nu exista o denumire standard. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite