Termex Balş, amendată pentru poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Termex SA din Balş a fost amendată din nou de Garda de Mediu Olt pentru poluare.

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au prins din nou pe picior greşit societatea Termex SA din oraşul Balş. Conducerea firmei a fost amendată pentru că nu a luat măsuri imediate în vederea limitării emisiilor de poluanţi în atmosferă, lucru ce a condus la apariţia, în urmă cu o săptămână, a unor episoade de poluare atmosferică cu pulberi provenite de la atelierul de turnătorie.
“Pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile ce îi reveneau, unitatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei conform art. 79, alin. 2, lit. b din Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, a spus comisarul Aura Mandache, purtător de cuvânt al Gărzii de Mediu Olt.
Societatea din Balş a mai fost amendată de instituţia statului anterior menţionată în repetate rânduri, ultima dată fiind în luna noiembrie a anului trecut când, firma a primit o amendă 20.000 lei pentru că a transportat şi depozitat aproximativ 40 de tone de zgură provenită de la elaborarea fontei, pe un teren al societăţii fără să aibă amenajările corespunzătoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite