FOTO  Târg de agricultură la Slatina, prima ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, Slatina găzduieşte, pe platforma betonată din incinta stadionului “1 Mai”, prima ediţie a Târgului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria în domeniul agriculturii. Manifestarea a debutat vineri – 5 octombrie, cu deschiderea oficială şi prezentarea firmelor participante.

Manifestarea de la Slatina, reunită sub titulatura “Primul Târg Agricol” din judeţ, este organizată de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor “Europroject”, în colaborare cu Camerele de Comerţ şi Industrie din Ruse şi, respectiv, din Vratsa - ambele din Bulgaria. Acţiunea are loc în cadrul proiectului ”CBC Fairs - Târguri de cooperare transfrontalieră”, implementat în colaborare de partea română cu partenerii din Bulgaria.

Participă peste 60 de firme, dintre care 20 din Bulgaria, ce expun utilaje agricole şi echipamente agricole, dar şi diverse produse din acest sector. În cadrul târgului de agricultură este prezentată o serie largă de produse şi servicii oferite de importatori şi dealeri autorizaţi de maşini, utilaje şi echipamente agricole, producători şi distribuitori de echipamente zootehnice, producători, importatori şi distribuitori de seminţe, pesticide, furaje şi nutreţuri, servicii în agricultură etc.

Patru târguri româno-bulgare

La deschiderea târgului au fost prezenţi şefi de instituţii din judeţ – Camera de Comerţ, Consiliul Judeţean, Direcţia Agricolă ş.a. “Această manifestare este deosebit de importantă nu atât pentru judeţul Olt, dar şi pentru zona vecină din Bulgaria, cu atât mai mult cu cât au răspuns prezent câteva zeci de expozanţi. Ce vreau să remarc este că acest târg este susţinut din fonduri europene. Ştim cu toţii ce potenţial are agricultura din ţara noastră şi, eu unul, sunt convins că, dacă se vor lua măsurile care se impugn în acest domeniu vital, agricultura poate reprezenta motorul repornirii economiei noastre”, a declarat, la deschiderea manifestării, viceprimarul Slatinei, Minel Prina.

.

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor “Europroject” va organiza patru târguri de promovare: două în România şi două în Bulgaria, în trei domenii de activitate: agricultură, construcţii şi turism. Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, ce are ca obiectiv susţinerea şi încurajarea comunităţii economice din regiunea transfrontalieră româno-bulgară prin organizarea de: expoziţii, prezentări de produse şi servicii în cadrul târgurilor cu participare gratuită, precum şi întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme din Bulgaria care activează în domeniul agriculturii.

Programul de vizită al târgului este următorul: sâmbătă - între orele 10.00-18.00, iar duminică: 10.00-14.00.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite