Slatina:Ţăranii olteni îşi vând găinile pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timp de criză, ţăranii olteni vin la piaţă să vândă păsările şi animalele din ogradă în speranţa că banii de urma acestora le vor asigura un trai mai bun.

Mare aglomeraţie şi zarvă astăzi dimineaţă în Piaţa Fraţii Buzeşti din Slatina. Pentru că nu mai au voie în pieţe cu  păsări şi animale, ţăranii olteni sunt nemulţumiţi că primăria nu le asigură un spaţiu special amenajat pentru vânzarea orătăniilor, fiind nevoiţi să îşi expună „marfa” pe străzile din jurul pieţelor. Mircea Gavrilă are 63 de ani şi vine din comuna Pleşoiu de fiecare dată când este târg, să vândă găini şi curci în piaţă la Slatina. Este nevoit să facă acest lucru pentru că munca pământului nu mai este la fel de roditoare ca înainte. „De când cu criza asta parcă nu mai merge nimic. Încercăm să supravieţuim cum putem. Ar trebui să ne amenajeze nişte spaţii unde să stea păsările, să nu le mai ţinem în stradă. Plătim un leu pe zi ca să stăm în stradă cu găinile. Pentru ce plătim banii ăştia dacă nu avem nicio condiţie?”, a spus bătrânul, nemulţumit. Prețul unei găini văndută de țărani este cuprins între 15 și 25 de lei. O curcă costă 50 de lei, iar un pui 20 de lei.

Primăria dă vina pe firma care se ocupă de piaţă

În replică reprezentanţii primăriei Slatina spun că piaţa Fraţii Buzeşti a fost concesionată în urmă cu an, iar cei care se ocupă de administrarea ei ar trebui să se ocupe de această problemă. Deşi oamenii îşi vând marfa în stradă, pe domeniul public, reprezentanţii primăriei dau din umeri şi aruncă vina pe cei care se ocupă de administrarea piețelor   ”Toate pieţele din Slatina au fost concesionate în urmă cu un an. De administrarea şi exploatarea pieţelor se ocupă firma Prima Piaţă, care a concesionat piețele din oraş. Primăria are rolul de a monitoriza şi controla activitatea acesteia” a spus Mirela Pătru director,  al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Primăriei Slatina. Reprezentanţii firmei care se ocupă de administrarea pieţei nu au putut fi găsiţi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite