Tablă de scris modernă instalată la Colegiul “Ion Minulescu” Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii sunt siguri că noul sistem de predare va atrage atenţia copiilor
Profesorii sunt siguri că noul sistem de predare va atrage atenţia copiilor

Primăria Slatina, în colaborare cu două firme din domeniul tehnologiei moderne, au lansat în premieră pentru judeţul Olt, vineri – 9 decembrie, la Slatina, un program numit “Clasa viitorului”. Adresat şcolilor şi liceelor, programul se bazează pe folosirea unei noi tehnologii de predare la oră.

Firmele Avitech şi Smart Techonologies au colaborat cu municipalitatea slătineană pentru a lansa acest proiect în cadrul Colegiului Naţional “Ion Minulescu”, primăria neavând nicio implicare financiară. În fapt, programul este o sponsorizare de 8.000 de euro a firmelor iniţiatoare, care au donat pentru o clasă aparatură performantă de predare. Este vorba despre un sistem ce cuprinde o tablă interactivă multi-touch pe care scrierea se realizează cu ajutorul unor markere, prevăzută cu laptop ş.a.
În Europa, astfel de table interactive de predare se regăsesc în 70% dintre unităţile şcolare. În funcţie de resursele financiare de la anul, noi o să încercăm să dotăm cât mai multe clase din cât mai multe şcoli cu astfel de sisteme moderne de predare”, a declarat Minel Prina, administratorul public al primăriei, prezent la lansarea programului.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite