Slatina: Altur şi TMK Artrom încep să îşi revină din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de o jumătate de an de criză, în care au disponibilizat sute de angajaţi, două dintre fabricile mari ale Slatinei, Altur şi TMK Artrom, dau semne că se redresează.

Angajaţii de la Altur au avut luna aceasta de o suprinză plăcută. Au primut câte 30 de bonuri valorice, după ce luni la rând s-au temut că îşi vor pierde locul de muncă. Fabrica de piese auto a încheiat contracte importante cu firme din străinătate, iar acum conducerea şi muncitorii spun că o duc bine.
„Avem comenzi foarte multe pentru export. Trebuie să livrăm marfă în Germania, Franţa, Polonia, Olanda. Am mai angajat 30 de persoane dintre cele disponibilizate şi sperăm să mai angajăm în perioada următoare. Luna aceasta le-am acordat salariaţior bonuri valorice în funcţie de zilele lucrate, dar şi alte bonuri, în schimbul orelor sumplimentare. Într-o săptămâna va începe şi negocierea Constractului Colectiv de Muncă, pentru acordarea de măriri salariale“, a explicat Alexe Veisa, director la Altur.
Salariaţii confirmă declaraţia conducerii şi spun că au început să aibă mult de lucru, în ultima perioadă. „Avem multe comezi şi lucrăm ore suplimentare. Noi ne bucurăm că ne cheamă la serviciu, pentru că ne dau bonuri valorice. Sperăm să scăpăm de criza asta, că până acum ne-am temut că vom fi disponibilizaţi“, a explicat Ion Licsandu, muncitor la Altur.

Speranţe şi la Artrom

Liderii de sindicat al fabricii de ţevi TMK Artrom spun că şi la ei situaţia a început să se stabilizeze. „Încă mai sunt unele probleme generate de criza economică, însă în ultima perioadă am observat o stabilitate şi sperăm să ne redresăm. Una dintre halele fabricii, CPE, merge bine, iar de luna vitoare estimăm că se va dubla producţia. Mai sunt unele probleme cu secţia «Trăgătorie», unde angajaţii au fost nevoiţi să accepte, pentru perioade scurte, să stea acasă şi să primească 75% din salariu“, a spus Cristian Gheorghe, lider de sindicat la Artrom.

Reprezentanţii salariaţilor spun că fabrica a tercut peste perioada dificilă, iar de acum în colo nu vor mai fi disponibilizări. Salariaţii vor primi o mărire de salariu de 70 de lei, de la 1 iulie. Oamenii sunt însă sceptici la promisiunile sindicalistilor. „Nu prea mai credem în promisiuni. La noi nu se mai lucrează sâmbetele şi duminicile şi nici ore suplimentare, iar salariile sunt mult mai mici decât anul trecut. Acum se zvoneşte că o sa dea iar oameni acasă, cu 75%. Nu mai e ce a fost cândva, nici nu se compară“, a spus dezamăgit Marius N., unul dintre angajaţii secţiei CPE.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite