Slatina: Western-park în pădurea Strehareţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Western-park în pădurea Strehareţi
Slatina: Western-park în pădurea Strehareţi

Pădurile Strehareţi şi Sărăceşti din Slatina ar putea deveni un western-park unde slătinenii să îşi poată petrece timpul liber. Primăria Slatina căută proiecte care să se potrivească cu specificul zonei.

După ce ani de zile prin pădurea Strehareţi nu se plimbau decât grupurile tineri rebeli sau credincioşii care veneau la Mănăstirea Strehareţi, în scurt timp toţi slătinenii ar putea să vină aici. Primăria Slatina vrea să amenajeze aici un parc tematic unde oamenii să îşi poată petrece timpul liber. „Trebuie să exploatăm această zonă care este foarte frumoasă şi să le oferim slătinenilor un loc deosebit. Ne-am gândit că am putea face un parc tematic şi am văzut până acum două proiecte, unul pentru western-park şi unul pentru un parc tip auto, aşa cum sunt în străinătate. Cel western ne-a plăcut, dar va trebui să îl adaptă, zonei”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

În pădure nu este nicio terasă sau un restaurant

Proiectul în valoare de 10 milioane de euro ar putea fi pus în practică de la anul dacă autorităţile locale se hotărăsc asupra modelului de parc, iar Ministerul Mediului va aloca fonduri pentru reabilitarea grădinii zoologice care va fi şi ea un punct important în acest parc.
Slătinenii aşteaptă cu interes această minune care i-ar scoate din case şi le-ar oferi şansa să îşi petreacă timpul liber într-un mod plăcut. „Pădurea Strehareţi este sănătate curată într-un oraş aşa poluat cum este Slatina, dar nu prea ai ce să faci acolo. Nu este un restaurant, un bar, o terasă, un loc de joacă pentru copii, nici măcar grădină zoologică nu mai avem. Totul este pustiu. S-ar putea face multe şi oamenii ar avea de câştigat”, a spus Victor Sălăjean, de 32 de ani, mecanic auto.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite