Slatina: Canalele de pe strada Strehareţi lăsate fără capace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii de fier vechi au făcut ravagii luni dimineaţa pe Strada Strehareţi din Slatina. Aceştia au furat 13 capace de la gurile de canal de pe tot drumul.

13 capace de la gurile de canal au fost furate de pe Strada Strehareţi, ieri, la primele ore ale dimineţii. Locuitorii din zonă au fost treziţi din somn de înjurăturile unii şofer care a rupt roata maşinii într-unul din canale şi de un câine care a căzut într-o groapă. „ Aşa ceva nu se poate, în ce lume trăim. Să vină să fure capacele de pe toată strada. Nici nu se luminase bine că  o maşină înţepenise într-un canal, iar şoferul a trezit toată strada. Nu e prima dată când fac aşa ceva şi de vină sunt comunitarii care nu vin pe aici niciodată”, a spus Marin Bucă, un locuitor de pe Strada Strehareţi.

O maşină s-a înţepenit, iar un câine a căzut în groapă

Şoferul care s-a înţepenit cu maşina şi şi i-a rupt roata în canal nu a fost singura victimă a hoţilor de fier vechi. Şi un căţel a căzut într-o gură de canal şi a fost slavat de angajaţii de la Compania de Apă care au venit de dimineaţă să schimbe capacele. „Era un câine care a căzut şi a schelălit cîteva ore, până au venit cei de la Apă şi l-au scos. Mă mir că a mai trăit. Aşa fac mereu ţiganii, vin şi le fură. Acum câteva luni m-am trezit în toiul nopţii că lătra cîinele meu rău de tot. Erau unii cu o căruţă care furau capacele. Am aprins lumina, am ţipat „Poliţia, poliţia, dar degeaba, până nu l-au luat şi pe cel în dreptul căruia se aflau nu s-au lăsat”, a spus Cornelia P., de 63 de ani, locatară de pe strada Stehareţi.


Doi poliţişti comunitari, sancţionaţi


Spre dimineaţă, oamenii din zonă au pus crengi şi cartoane peste gropi, ca să poată fi ocolite de şoferi şi de trecători, iar pe la 11.00 angajaţii Companiei de Apă au venit să sudeze alte capace.
Primăria Slatina va aplica sancţiuni poliţiştilor comunitari care  ar fi trebuit să patruleze în acea zonă. „ Este o stradă unde mereu se întâmplă astfel de cazuri şi se pare că Poliţia Comunitară nu îşi face datoria, iar doi poliţişti, adică echipajul care trebuia să patruleze ieri noapte în acae zonă va fi sancţionat”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
Strada Strehareţi este una din cele câteva străzi care au rămas nemodernizate şi unde se mai află capace vechi care se fură uşor, pe celelalte străzi Primăria Slatina a găsit o soluţie ingenioasă, capace cu sistem de închidere rezistent şi cu cheie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite