Slatina: Străzi fără apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Străzi fără apă şi canalizare
Slatina: Străzi fără apă şi canalizare

Oamenii sunt nevoiţi să cumpere şi să repare hidrofoare şi să desfunde haznale. Compania de Apă are un proiect de fonduri europene prin care o bună parte din aceste străzi vor fi reabilitate.

Primăria Slatina vrea ca până în 2012 pe toate străzile din oraş să fie canalizare şi apă. Adică şi locuitorii celor 57 de străzi din cele 181 existente în oraş, la care civilizaţia nu a ajuns vor renunţa în doi-trei ani la hidrofoare şi haznale. “Vreau ca 95% dintre cetăţeni să beneficieze de canalizare şi 98% de apă, iar acest proiect al Companiei de Apă va extinde reţelele de apă şi canal la 46 de străzi. Cele care mai rămân vor fi incluse în programele de dezvoltare locală ale primăriei”, a explicat Darius Vâlcov, primarul Slatinei. Printre străzile cu case unde nu există canalizare sau apă se numără şi Oltului, Grigore Alexandrescu, Prelungirea Piteşti, Oituz sau Sfântu Nicolae.

7 firme interesate de proiectul de canalizare

Proiectul Companiei de Apă în valoare de 44 de milioane de lei este în stadiul de licitaţii, 7 firme depunând oferte. “În maxim o lună de zile se va stabili firma care se va ocupa de lucrări, termenul de execuţie pe care l-au propus toate firmele care au depus oferte fiind de 30 de luni”, a menţiionat Vâlcov.
Pe lângă lucrările de extindere care se vor face pe străzile unde nu există canalizare, în proiect sunt incluse şi străzi unde se vor reabilita reţelele- “ În zona veche a oraşului, ţevile sunt foarte vechi şi vor fi înlocuite. Vom amenaja staţii de pompare pe strada Drăgăneşti acolo unde sunt probleme”, a explicat Florea Raţă, directorul Companiei de Apă.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce spun locuitorii de pe străzile unde nu există apă şi canalizare!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite