Slatina: Stelian Teodorescu fostul baterist de la Krypton colecţionează pixuri şi stilouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţionează de mai bine de 40 de ani diferite instrumente şi accesorii de scris.
Colecţionează de mai bine de 40 de ani diferite instrumente şi accesorii de scris.

Este profesor de limba franceză la Şcoala de Poliţie „Nicolae Golescu” din Slatina şi colecţionează de mai bine de 40 de ani diferite instrumente şi accesorii de scris.

Este fascinat de stilouri, pixuri, creioane, ascuţitori şi tot felul de instrumente de scris încă din vremea copilăriei. S-a apucat să le colecţioneze şi acum are peste 500 de piese de colecţie care mai de care mai viu colorate şi mai frumoase. Multe dintre instrumentele de scris strânse de-a lungul timpului au devenit foarte valoroase şi fiecare dintre ele are povestea lui. Le păstrează pe toate cu mare sfinţenie şi are grijă ca acestea să  scrie şi acum, chiar dacă unele dintre ele au peste 40 de ani. Îşi prezintă impresionanta colecţie tuturor, cu mare drag şi  chiar dacă a trecut mult timp de când le-a cumpărat ştie şi acum locul de unde le-a luat pe fiecare. „Totul a pornit din clasele primare, când un coleg de-al meu a venit la şcoală cu un pix foarte frumos. Mi-a plăcut foarte mult şi îi propuneam să facem tot felul de schimburi pentru a-mi da un pix sau un stilou frumos. Această pasiune mi-a intrat în sânge imediat, iar prin liceu, îmi aduc aminte că renuţam la haine sau la mâncare pentru a-mi cumpăra diferite colecţii de instrumente de scris, care mai de care mai ingenios realizate”, ne povesteşte Stelian, înverşunatul colecţionar.

A fost bateristul formaţiei Krypton

În afară de hobby-ul pentru instrumentele de scris, Stelian este pasionat de muzică şi de limba franceză. După terminarea facultăţii a făcut parte din celebra formaţie Krypton, unde a fost bateristul trupei timp de un an. După această experienţă în lumea muzicii a revenit la pasiunea din copilărie, limba franceză. Acum este profesor de limba franceză la Şcoala de Poliţie din Slatina şi îi învaţă pe poliţişti să vorbească limba lui Voltaire. „ Înainte de a deveni profesor de franceză am petrecut o perioadă extraordinară a vieţii mele la trupa Krypton, ca baterist, însă pasiunea mea pentru limba franceză m-a făcut să rămân fidel uneia dintre cele mai melodioase limbi vorbite”, ne mărturiseşte cu emoţie Stelian.

Colecţioneze obiecte de birotică

Pe lângă obiectele de scris din colecţia lui, se mai găsesc şi obiecte de birotică foarte originale şi greu de găsit în zilele noastre. Ascuţitori cu manivelă sau cu busolă şi ceas, gume parfumate, rulete de măsurat cu pix şi stilouri cu lanternă, ar fi numai o parte din originalele articole de birotică pe care profesorul de franceză le colecţionează. „Am foarte multe multe obiecte de acest fel în colecţia mea şi nu ezit niciodată atunci când văd ceva care îmi place. Îl cumpăr fără să mai stau pe gânduri. Îmi plac obiectele care au încorporate în ele cât mai multe, brichetă ceas, pix, lanternă  sau cele care au forme mai ciudate, de animale, de maşină”, a spus Stelian în timp ce ne-a arătat originala lui colecţie.

Profil:

Născut: 24 iunie 1959, comuna Sacu, Judeţul Caraş Severin
Studii: Facultatea de Filologie, Bucureşti
Familie: căsătorit, un copil

Întrebări:

Cum reuşiţi să aveţi grijă de colecţie?
S.T.”Am foarte multă răbdare şi verific starea fiecarui pix sau stilou din două în două săptămâni. În momentul în care un pix sau un stilou se deteriorează acesta iese din colecţie locul său fiind luat de altul”


Care este stiloul preferat?
S.T.”Cum vă spuneam toate obiectele din colecţie au povestea lor. Cele mai mari sacrificii le-am făcut pentru a îmi cumpăra un stilou pe vremea când eram în armată. După ce l-am cumpărat acesta mi-a fost furat. L-am găsit după trei zile, cu greu. De atunci este preferatul meu acel stilou.”

Ce-i place
Admir persoanele care sunt sincere, binevoitoare şi care îşi respectă promisiunile făcute. Îmi plac oamenii care au onoare şi sunt respectuoşi. În timpul liber îmi place să merg la pescuit.

Ce nu-i place
Nu pot să-i înţeleg pe cei care nu îşi ajută semenii la greu. Ignoranţa şi răutatea a devenit din ce în ce mai des întâlmită la oameni. Nu-mi place egoismul şi lipsa de perseverenţă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite