FOTO  Staţiile de autobuz din Slatina – vandalizate de scandalagii, uitate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ani de zile, locuitorii municipiului Slatina văd cum prostia şi tupeul unor neica-nimeni cu mintea mult prea odihnită, la care se adaugă indolenţa de neînţeles a autorităţilor, provoacă pagube evidente de care te izbeşti la tot pasul pe raza urbei. De data aceasta este vorba despre staţiile de autobuz din oraş, vandalizate în mare parte. Din anul 2007 încoace de când acestea au fost amenajate, raportul dintre staţiile distruse

În aprilie 2007, Primăria Slatina achiziţiona, printr-un credit contractat pe şapte ani în valoare de 81,5 miliarde lei vechi, un număr de zece minibuze de câte 70 de locuri, patru autobuze a 100 de locuri  şi un autocar cu 35 de locuri. Toate aceste mijloace de transport au fost utilizate la schimbarea integrală a parcului auto al Loctrans SA Slatina, regia locală de transport în comun aflată şi acum în subordinea municipalităţii, care deţinea autobuze vechi de zeci de ani.

Odată cu achiziţionarea noilor autobuze de la firma Unicredit Leasing Romania, declarată câştigătoare a licitaţiei respective, a fost schimbată şi întreaga reţea de staţii de aşteptare a autobuzelor de pe raza oraşului – 40 la număr, investiţie inclusă în acelaşi contract. Staţiile în cauză urmau să fie dotate cu sistem propriu de afisaj care să indice ora, data, numele staţiei şi numărul autobuzului, precum şi timpul pe care un autobuz îl are de parcurs până la sosirea în staţie.

.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

De atunci şi până în prezent, majoritatea staţiilor de autobuz au fost în mod constant vandalizate de persoane cu mintea cât miezul de alună puse pe distrugeri. Raportul dintre staţiile distruse şi cele care au rezistat “prădătorilor” a fost întotdeauna devaforabil celor din urmă, iar acest lucru poate fi văzut zi de zi de oricine trece prin Slatina, indiferent dacă circulă cu o maşină sau pe jos.

“Nu înţeleg ce păzesc cei de la primărie… ?!”

Ce cred slătinenii despre situaţia actuală a staţiilor de autobuz ?... “Păi, dacă mă întrebaţi pe mine, sunt jalnice (staţiile de autobuz, n.a.). Eu, unul, nu cred că am văzut una întreagă pe unde merg eu şi am destule drumuri prin oraş, slavă Domnului, la piaţă, la bănci şi în alte părţi. Toate staţiile de autobuz pe care le-am întâlnit erau distruse. Mi-e şi milă de bieţii oameni care merg cu autobuzul şi trebuie să le aştepte aici că îi bate soarele în cap de leşini. Iarna e şi mai rău, vă daţi seama, nu îi protejează nimic! Nu înţeleg ce păzesc cei de la primărie sau Poliţia că tot au maşini şi patrulează mereu prin oraş ?!? Eu nu am văzut şi nici nu am auzit să fii fost prins vreun nebun din ăştia de au distrus staţiile astea”, a spus Mariana Dobre, din Slatina.

Nu le-a fost de folos autorităţilor pentru a-i dibui pe “distrugători” nici măcar mult-lăudatul şi costisitorul sistem de supraveghere video instalat pe raza municipiului în valoare de 1,7 milioane de lei. Astfel, cele 167 de camere video cu un unghi de acoperire de 360º au rămas şi par a rămâne în continuare cu statutul de “obiecte de decor” când vine vorba despre acest subiect.

Amenajarea unei staţii de autobuz – 1.000 euro

Directorul SC Loctrans SA Slatina, societatea de transport în comun aflată în subordinea primăriei ce administrează staţiile de autobuz menţionate, încearcă să explice situaţia. “Din evidenţele noastre rezultă că aproape jumătate dintre staţiile de autobuz existente în oraş (40 staţii în total, n.a.) sunt în bună stare, adică intacte, restul au fost vandalizate. Noi mai refacem din ele din când în când, dar nu ne permitem nici noi prea des să facem acest lucru. O staţie nouă costă cam 1.000 de euro cu tot cu manoperă. Dacă oamenii ar fi oameni cu adevărat, nu am avea situaţia asta. Sunt locuri unde abia ce termini de restaurat o staţie, la câteva zile o găseşti din nou distrusă. Noi ne-am propus ca, anul viitor, să rezervăm bani în buget pentru a le reface pe toate cele distruse”, a declarat Ion M. Ion, director general SC Loctrans SA Slatina.

Rămâne de văzut cum se vor descurca autorităţile slătinene cu această problemă, stringentă dealtfel, dar un lucru poate că merită menţionat. Oare cum a fost stabilit preţul amenajării unei staţii de autobuz la cca 1.000 de euro (aproape 4.500 lei, n.a.) dacă, la orice magazin de profil, o placă de policarbonat 2,1x3m./2,1x6 m. - materialul folosit la amenajarea unui astfel de loc de aşteptare a autobuzelor, costă cca. 110 lei/buc ?...

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite