Slatina: Ionuţ Stăncioiu crează pagini de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Ionuţ Stăncioiu crează pagini de internet
Slatina: Ionuţ Stăncioiu crează pagini de internet

Pasiunea pentru calculatoare l-a făcut să-şi dorească să înveţe mai mult. S-a documentat de pe internet şi încetul cu încetul a învăţat să realizeze pagini de internet.

Pasiunea pentru computere o are de când era în generală şi repara calculatoarele colegilor de clasă. „M-am apucat de web design din dorinţa de a afla cum se realizează o pagină de internet. La început m-am documentat şi am învăţat partea de realizare a design-ului unui site. Stăteam până dimineaţa uneori şi citeam tutoriale pe internet. Am învăţat să lucrez cu programe de editare grafică care sunt folosite la realizarea machetei unei pagini de internet. În urmă cu doi ani m-am angajat la o firmă de web design din Slatina, unde am învăţat să lucrez şi partea de programare a unu site. Consider că oricine poate învăţa web design dacă este pasionat de ceea ce face”, ne-a povestit cum a fost la început, Ionuţ.

Detaliile contează

Ca orice meserie,  web design-ul necesită multă atenţie şi concentrare atunci când creezi o pagină de internet sau editezi diferite imagini în programe de grafică digitală. Fiecare detaliu contează. iar produsul final trebuie să fie funcţional şi să aibă un design plăcut. „Înainte de realizarea unei pagini web trebuie să stabileşti împreună cu clientul aspectul grafic şi conţinutul site-ului, după care se realizează implementarea design-ului şi a programării în produsul final. Pe parcursul acestui proces trebuie să acorzi  o mare atenţie detaliilor grafice şi conţinutului paginii pentru ca la final site-ul să fie uşor de accesat şi sa aibă un aspect grafic plăcut” a explicat web designerul slătinean.

Lucrează cu multe programe

La realizarea oricărui site este folosit bineînţeles un program. Acestea sunt de foarte multe feluri şi sunt create pentru a uşura munca celui care realizează pagina web. În procesul de realizare a unui site se folosesc mai multe programe pentru a realiza diferite etape din constrcuţia paginilor web. „Cele mai folosite programe în realizarea unei pagini de internet sunt programele de editare grafică şi editoarele de html, php şi alte limbaje folosite la scrierea codului unui site. Printre cele mai uşor de utilizat editoare grafice este Fireworks pentru că este uşor de utilizat şi este foarte intuitiv, iar ca editoare html şi php este folosit Dreamweaver. Aceste două editoare sunt cele mai utilizate de către webdesigneri datorită funcţionalităţii lor şi uşurinţei în utilizare” a spus Ionuţ.

Profil:
Născut: 30 mai 1982, Craiova, judeţul Dolj
Studii:  Master în Fizică şi Informatică, Facultatea de Fizică Măgurele, Universitatea din Bucureşti
Experienţă: 2 ani de web design
Familie Căsătorit

Întrebări:

Ce calităţi îi sunt necesare unui webdesigner?
I.S. „În primul rând trebuie să-ţi placă ce faci. Ca să te apuci de webdesign trebuie să ai imaginaţie şi să fii tot timpul la curent cu ultimele tendinţe în web design.”

Ce este web 2.0?
I.S.” Pentru web 2.0 nu există o definiţie clară. Personal, interpretez acest termen folosit tot mai des, ca o nouă viziune asupra Web-ului, o nouă atitudine, un nou val de tehnologii folosite în internet, este un nou mod de a concepe chiar şi un site.”

Ce-ţi place?
 Sunt pasionat în special de maşini şi în general de calculatoare şi web.

Ce nu-ţi place?
Atitudinea şi comportamentul oamenilor faţă de ei şi faţă de cei din jur.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite