Slatina: Sportivele slătinene, campioane europene la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanţe de top pentru lotul naţional de cadete al României. Tenismenele din ţara noastră au câştigat şase medalii de aur, două de argint şi o medalie de bronz şi au ocupat prima poziţie în clasamentul pe naţiuni.

Sportivele slătinene s-au întors triumfătoare de la Campionatul European de tenis de masă desfăşurat în Turcia, unde au obţinut trei medalii de aur şi una de argint. Irina Ciobanu şi Diana Lupu, tricolorele slătinene, au contribuit din plin la succesul ţării noastre. Cu şase medalii de aur, două de argint şi o medalie de bronz, România s-a clasat pe primul loc în ierarhia pe naţiuni. Împreună cu antrenorul lotului naţional de cadete, Petre Arnăutu, campioanele Europei au povestit pentru Adevărul de Seară experienţa de la europene. “A fost un test greu pentru sportivii români. Ne-am întrecut cu sportivi foarte bine pregătiţi, de pe tot continentul, dar până la urmă sportivele noastre au fost de neegalat. Munca copiilor a fost răsplătită pe deplin. Este un adevărat success pentru sportul românesc, dar mai ales pentru cel slătinean”, ne-a declarat Petre Arnăutu, antrenor emerit al lotului naţional.

Finalele cu Franţa şi Rusia cele mai grele

Una din marile speranţe ale tenisului de masă românesc, slătineanca Irina Ciobanu, ne-a povestit cât de grea a fost competiţia. Tânăra sportivă a adus României două medalii de aur câştigate în competiţia pe echipe şi dublu fete alături de  Bernadette Szocs  şi una de argint la dublu mixt.. “A fost o competiţie destul de grea şi mă bucur foarte mult că am reuşit s-o câştigăm. Am avut meciuri foarte grele, cele mai dificile fiind finala la dublu disputată împotriva echipei din Franţa şi cel cu Rusia. Sunt foarte fericită că am câştigat”, a spus Irina Ciobanu, campioană europeană la tenis de masă. Nici Diana Lupu, nu a venit cu mâna goală de la europene. Slătineanca a câştigat o medalie de aur în competiţia pe echipe. “A fost greu, am avut emoţii, dar până la urmă am reuşit să câştig. Sunt foarte fericită şi sper că la următoarea competiţie să câştig mai multe medalii”, ne-a mărturisit Diana.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite