Spitalul din Slatina nu are aparatură ca să salveze copiii înecaţi cu alimente sau obiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt îi cercetează pentru ucidere din culpă pe medicii care vor fi găsiţi vinovaţi în cazul copilului înecat cu boabe de porumb.

Marius Ciucă, băieţelul de doi ani, din comuna Cârlogani, care a murit luni seară înecat nu putea fi salvat la Spitalul  Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit medicilor legişti, unitatea medicală nu are aparatura necesară pentru a se interveni în astfel de cazuri şi nici medici specialişiti.
“În situaţiile în care căile respiratorii sunt obstrucţionate de un corp străin este nevoie de un aparat numit bronhofibroscop. Cu acesta se poate vedea unde este poziţionat corpul străin şi cu o pensă specială el se îndepărtează. Din câte ştiu, Spitalul Slatina nu dispune de un asemenea aparat şi nici de medici cu competenţă în bronhoscopie. Orice urgenţă de acest gen trebuie trimisă la Craiova, unde există un astfel de aparat”, a explicat medicul legist Sorin Lesnic, cel care a efectuat necropsia copilului mort.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a început o anchetă în cazul copilului mort. “S-a constituit dosar penal şi se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, se arată într-un comincat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.



“Vom cere un bronhofibroscop”

Conducerea Spitalului Slatina spune că va încerca să facă rost de un bronhofibroscop pentru copii. “Unităţile de Primire Urgenţe sunt dotate de Ministerul Sănătăţii. Până acum, noi nu am primit un bronhofibroscop. Vom cere un astfel de aparat pentru că avem nevoie de el”, a spus dr. Elena Stoicea, din cadrul Spitalului Slatina. În luna iulie, un alt copil a murit înecat după ce a înghiţit un balon.
Ionuţ Alberto Buşcă, de doi ani şi nouă luni, din comuna Brebeni, se juca împreună cu alţi doi copii şi a înghiţit balonul. Micuţul a ajuns la spital în stop cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite