Spitalul TBC din Scorniceşti, desfiinţat şi reînfiinţat în cinci minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii olteni au aprobat desfiinţarea Spitalului TBC din Scorniceşti (foto medalion) şi reorganizarea sa ca secţie externă a Spitalului Judeţean Slatina
Consilierii olteni au aprobat desfiinţarea Spitalului TBC din Scorniceşti (foto medalion) şi reorganizarea sa ca secţie externă a Spitalului Judeţean Slatina

Consilierii judeţeni de la Olt au aprobat, joi - 27 septembrie, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti ca unitate juridică de sine stătătoare şi reorganizarea sa în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Măsura a fost luată ca urmare a situaţiei financiare precare în care ajunsese unitatea sanitară din Scorniceşti, dar şi a deficitului de personal de aici în raport cu necesităţile. Consiliul Jude

Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Scorniceşti a fost trecut oficial, de joi - 27 septembrie, în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, aflat, la rându-i, sub “umbrela” financiară a Consiliului Judeţean Olt. De la 1 octombrie, acest lucru va fi pus şi în practică. Votul care a decis transformarea spitalului din Scorniceşti într-o secţie externă a unităţii sanitare din capitala judeţului Slatina nu a fost unul unanim favorabil, cum se întâmplă de obicei la şedinţele CJ Olt dominat net de PSD, ba dimpotrivă.

Au votat contra acestei măsuri chiar aliaţii politici ai PSD, partid ce conduce Consiliul Judeţean prin însuşi preşedintele filialei judeţene, Paul Stănescu. Astfel, au votat împotrivă toţi liberalii – şase la număr, printre care se află şi liderul PNL Olt, Ioan Ciugulea, respectiv Dan Codan, şeful filialei Slatina.

 

Vicepreşedintele CJ Olt, Ioan Ciugulea (stg.), s-a sfătuit îndelung cu colegii săi din PNL dacă să voteze ori nu proiectul despre Spitalul TBC Scorniceşti

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Nu putem fi de acord cu desfiinţarea Spitalului TBC de la Scorniceşti, iar acest lucru l-am tot repetat, dar nu a contat. Adică alţii încearcă în toată ţara ca să reînfiinţeze spitale, iar noi le desfiinţăm !? Este o prostie ! Nu putem vota aşa ceva şi nu vrem ca oamenii din acest oraş să rămână fără spital”, a declarat supărat, în plenul şedinţei ordinare, liberalul Ciugulea.

“Facem acest lucru deoarece Spitalul TBC a ajuns într-o situaţie financiară delicată”

Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, şi vicele Marius Oprescu, i-au replicat imediat oponentului lor vizavi de acest proiect că nu este vorba despre nicio desfiinţare, ci este o reorganizare a spitalului din Scorniceşti, care va continua să funcţioneze, dar ca secţie în subordinea Consiliului Judeţean Olt.

“Noi am mai avut astfel de discuţii, speram că fi înţeles toată lumea cum stă treaba. În fapt, nu este vorba despre desfiinţarea de facto a Spitalului TBC din Scorniceşti, ci este o reorganizare a sa fără personalitate juridică în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, pe care noi (CJ Olt, n.a.) l-am preluat din 2010 şi pentru care asigurăm fără probleme întreaga finanţare. Facem acest lucru deoarece spitalul din Scorniceşti a ajuns într-o situaţie financiară delicată, asta ca să mă exprim amabil. Datoriile au crescut la toate capitolele (plăţi restante la finele lunii iunie – 1.094.490 lei, n.a.), numărul de angajaţi este insuficient ş.a. Noi credem că, prin preluarea sa de unitatea din Slatina, personalul celor două spitale va fi folosit mult mai eficientse va optimiza activitatea medicală în condiţii de eficienţă economică prin managementul unitară, iar banii nu vor mai fi o problemă”, a afirmat preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu.

Într-un final, după nici cinci minute de parlamentări, proiectul a fost aprobat cu voturile “împotrivă” a membrilor PNL. În urma reorganizării spitalului din Scorniceşti, personalul de aici (medico-sanitar, auxiliar sanitar, tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere) va fi preluat de unitatea din Slatina. În total este vorba despre 163 de persoane.

Proiecte aprobate pe bandă rulantă

Consilierii judeţeni de la Olt au avut, joi - 27 septembrie, o zi plină, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare figurând nu mai puţin de 17 proiecte. Printre altele, s-a aprobat rectificarea bugetului CJ Olt, repartizarea sumelor defalcate din TVA şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare rurală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanţare locală ş.a.



Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !...

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite