Spitalul Scorniceşti s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au hotărât ca Spitalul de Pneumoftiziologie să devină secţie a Spitalului de Urgenţă Slatina. Unitatea redusese la începutul lunii posturile, sporul de risc şi a eliminat tichetele de masă, urmând un plan strict de reducere a cheltuielilor.

Consilierii judeţeni au decis ieri ca singura unitate din Olt destinată bolnavilor de TBC să fie desfiinţată şi să se reorganizeze ca secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Hotărârea radicală vine după ce pe 8 august cosilierii au aprobat reducerea personalului cu 49 de posturi, parte a unei strategii de redresare iniţiată de conducerea spitalului, alături de înjumătăţirea sporului de risc şi eliminarea tichetelor de masă. Primele rezultate ale planului erau estimate a se observa în luna octombrie, aşteptându-se redresarea în termen de şase luni.
Decizia de desfiinţare înainte de a aştepta rezultatele strategiei a fost luată de către preşedintele Paul Stănescu, motivată de faptul că unitatea se confruntă cu dificultăţi financiare ce vor face imposibilă funcţionarea.

Amănunte în ADEVĂRUL OLTENIA de mâine!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite