Slatina: Cursă de viteză pe apă la Fântâna Speranţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Cursă de viteză pe apă la Fântâna Speranţei
Slatina: Cursă de viteză pe apă la Fântâna Speranţei

Slătinenii s-au strâns cu mic cu mare la Fântâna Speranţei pentru a admira bărcile conduse de micii piloţi ce fac parte din clubul de navomodelism al Palatului Copiilor din Slatina.

Trecătorii şi copii care erau în zonă au fost surprinşi la vederea unui grup de copii care ţineau în braţe bărcuţe cu telecomandă, majoritatea fiind mai mari decât ei. Aceştia au înconjurat Fântâna Speranţei, le-au aşezat cu grijă pe marginea ei şi au început de zor să meşterească la ele pentru a le pregăti de cursă. „Înainte de lansarea la apă trebuie să le desfacem, să le verificăm circuitele electronice, nivelul bateriilor şi să le testăm direcţia din telecomandă” ne-a explicat Adrian Ţiţirică, de 10 ani, unul dintre micii pasionaţi de navomodelism. Cei mai noi membrii ai clubului priveau cu atenţie fiecare mişcare a colegilor lor mai experimentaţi şi îi ajutau de fiecare dată când era nevoie.”M-am înscris  ca să învăţ şi eu să fac bărcuţe şi avioane. Îmi place foarte mult şi mă duc în fiecare zi. Tata mi-a cumpărat o barcă cu telecomandă şi am învăţat şi eu să merg cu ea”, ne-a spus Andrei Iancu de 8 ani din Slatina.

Copii vor să se înscrie la Palat

Lansarea la apă s-a făcut în prezenţa a zeci de copii şi părinţi veniţi cu toţii să vadă aceste minunăţii construite de elevii Palatului Copiilor „Adrian Băran”, din Slatina. Cursa a constat în două ture, principalul obiectiv fiind evitarea jetului de apă ce ţâşnea din fântână pentru că acesta putea afecta circuitele electronice ale micilor ambarcaţiuni. Elevii din cadrul clubului de navomodelism s-au descurcat foarte bine, dovedind o îndemânare ieşită din comun în ghidarea bărcilor, care treceau în viteză în uralele copiilor strânşi să vadă cursa demonstrativă. „Mamiii, vreau şli eu să mă înscriu la cluuub”, se auzea vocea unui copil din mulţime.

Aflaţi ce spun slătinenii despre demonstraţioa de aseară din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite