Spargerile şi micile scandaluri dau peste cap realizările poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandantul IPJ Olt, cms-şef Ion Voicu (în centru)
Comandantul IPJ Olt, cms-şef Ion Voicu (în centru)

Furturile din locuinţe şi cele din incintele firmelor dau bătăi de cap poliţiştilor olteni, acest gen de infracţiuni fiind cele mai problematice pentru oamenii în uniformă albastră. Situaţia a fost pusă pe tapet chiar de către diriguitorii IPJ Olt care, în cursul zilei de astăzi, au susţinut o conferinţă de presă cu ocazia desfăşurării “Săptămânii prevenirii criminalităţii” ce are loc în ultima săptămână a fiec

“Ne bucură concluziile ultimului bilanţ al instituţiei noastre întocmit la nivelul judeţului deoarece suntem în scădere în ce proveşte fenomenul infracţionalităţii. Mai exact, din datele aferente analizei activităţii pe primele opt luni ale anului, Oltul se situează între primele 10 judeţe din ţară la infracţiuni soluţionate şi undeva între locurile 10-15 dacă ne raportăm la toţi indicatorii noştri”, a afirmat comandantul IPJ Olt, comisarul-şef Ion Voicu.

Şeful IPJ Olt: “Se fură orice…”

Totuşi, acesta nu a putut nega că există şi aspecte care dau frisoane poliţiştilor. Cauza o reprezintă, culmea, nu crimele, violurile sau infracţiunile de crimă organizată, ci tocmai micile găinării şi scandalurile din mediul rural.
“Pe ansamblu, judeţul nostru stă foarte bine pe primele opt luni în ce priveşte numărul de infracţiuni sesizate, unde avem cu 227 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Din păcate, continuă să se menţină la un nivel ridicat cifra furturilor din domeniul public şi privat. Nu vorbim despre un fenomen de amploare, dar aceste infracţionalitate aşa-zis <măruntă> afectează direct populaţia. Se fură orice: din incintele societăţilor comerciale, dar şi din gospodăriile oamenilor. Aici vrem noi să intervenim astfel încât să obligăm potenţialii infractorii să renunţe la intenţiile lor”, a spus Voicu.
La conferinţa de astăzi au participat, în afară de capii instituţiei, şi reprezentanţi ai mai multor servicii importante din cadrul IPJ, precum cms-şef Nicolae Băduică, şeful Serviciului Investigaţii Criminale, cms-şef Florentin Diaconu, şeful Biroului Ordine Publică sau cms. Cristian Rădoi de la Poliţia Rutieră. Ultimul dintre aceştia a ţinut să menţioneze că în această săptămână vor avea loc acţiuni repetate care vor viza în special pietonii care traversează prin loc neregulamentar şi şoferii aflaţi în traffic în stare de ebrietate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite