Slatina: Şpăgarul de la Finanţe a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Arsene (foto centru) a fost prins având în autoturism 5000 de lei
Marian Arsene (foto centru) a fost prins având în autoturism 5000 de lei

Inspectorul Marian Arsene a primit aseară mandat de arestare preventivă pe 29 de zile în urma faptelor comise. Acesta este acuzat pentru luare de mită şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare.

Finanţistul a fost prins sâmbătă dimineaţă, în urma organizării unui flagrant de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Olt împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Olt, având asupra sa, suma de 5000 de lei, bani proveniţi în urma unor „servicii” făcute unui bărbat din comuna Optaşi Măgura cu domiciliul în Piteşti, sub pretextul că îl va scăpa de plata unor impozite. Finanţistul a fost arestat preventiv pe o perioada de 29 de zile. “I s-a emis mandate de arestare preventivă pe 29 de zile. Inculpatul a făcut recurs, iar în urma acestuia urmează să fie prezentat Curţii de Apel Craiova”, a declarat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
Marian Arsene îşi selecta atent victimele şi se axa pe cei care aveau utilaje agricole cu care munceau pământul în arendă, pretizând sume mari de bani în schimbul ştergerii obligaţiilor fiscale către stat. Deşi activitatea pe care aceştia o desfăşurau era perfect legală, oamenii îi plăteau banii de frica amenzilor. Este cazul şi lui Sandu Ilie care a fost contactat de Arsene Marian, inspector superior în cadrul  DGFP Olt, căruia i-a cerut bani pentru a-l scuti de plata unor impozite fictive către stat de peste 80.000 de lei.

„Ăsta e sistemul. Trebuie să sari cu lozul”

Sandu Ilie a anunţat imediat procurorii anticorupţie, cu care a organizat un flagrant. La scurt timp după ce acesta a luat mita, maşina a fost oprită de poliţie, iar în torpedoul autoturismului au fost găsiţi banii. „Arsene Marian, inspector superior în cadrul  DGFP Olt a pretins suma de 5000 de lei de la Ilie Sandu sub pretextul că îl poate scăpa de obligaţiile fiscale din ultimii cinci ani. La percheziţia maşinii au fost găsiţi banii luaţi de la reclamant”, a declarat Eugen Iacobescu, procuror.



Discuţie înregistrată:

Marian Arsene : Vere, te costă 5000 de lei să scapi
Sandu Ilie: Dar am doar 2000 de lei 
Marian Arsene : Îmi trebuie toţi, că mai dau şi eu la şefii mei şi trebuie să mai rămân şi eu cu ceva. Avem salarii mici. Ăsta e sistemul. Trebuie să sari cu lozul.
(sursa: înregistrare flagrant)

”Sunt nevinovat. Eu nu am făcut nimic”

Deşi a fost prins în timp ce lua mită, inspectorul de la Finanţe a declarat apoi că avea de gând să returneze banii organelor de poliţie şi să îl denunţe pe cel care a încercat să îl mituiască.”Sunt nevinovat. Eu nu am făcut nimic”, a strigat acesta în timp ce era băgat în dubă de poliţişti. Acesta a mai luat bani de la alte două persoane acţionând în acelaşi mod. „În faţa noastră a spus că avea de gând să meargă cu această sumă de bani la poliţie şi să spună că a fost mituit. Bineînţeles că nu este adevărat aşa ceva. Împotriva lui mai sunt depuse şi alte plângeri pentru luare de mită. A cerut suma de 12.500 de lei de la Marian Stanciu, bani pe care i-a şi primit, şi 16.300 de lei de la fratele reclamantului, Cristian Ilie”, a spus Eugen Iacobescu procuror.

Inspectorul Marian Arsene a fost arestat preventiv pe 29 de zile
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite