Slatina: Şosea de centură în doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Şosea de centură în doi ani
Slatina: Şosea de centură în doi ani

Sutele de camioane care tranzitează oraşul din sau înspre zonele industriale vor avea în cel mult doi ani o rută ocolitoare. Lucările la centura Slatinei vor începe în 2010.

În urmă cu doi ani Primăria Slatina anunţa că guvernul a aprobat construirea şoselei de centură a oraşului, proiect în valoare de 30 000 000 de euro, finanţat de Ministerul Transporturilor şi Lucrărilor Publice. Lucrările ar fi trebuit să înceapă anul trecut, dar au fost amânate până în 2010.
Premierul Emil Boc, prezent aseară, pentru a doua oară în această săptămână la Slatina a promis reprezentanţilor fabricilor  Alro Slatina, Pirelli, Cordo şi Prysmian că în cel mult doi ani se vor finaliza lucrările la centura Slatinei. “ Centura ocolitoarea a oraşului este un proiect pe care îl susţin şi care a fost solicitat şi de autorităţile locale şi de mediul de afaceri de aici. În 2010 vor începe lucrările”, a spus premierul.


Centura se va prelungi cu 5 kilometri pentru Pirelli şi TMK


Centura va avea două componente, una de 10 kilometri şi alta de 5 kilometri, făcându-se legătura între fabricile de pe platforma industrială, cele de la intrarea dinspre Drăgăneşti şi cele de la intrarea dinspre Piteşti. “Porţiunea de centură de zece kilometri va face legătura între intrarea în Slatina dinspre Piteşti şi ieşirea spre Craiova şi cea de cinci kilometri vor lega intrarea dinspre Drăgăneşti cu cea dinspre Piteşti. Aici lucrează peste 4000 de persoane. Cele 200 de camioane care tranzitează oraşul în permanenţă nu vor mai încurca traficul. În acest fel vom ajuta şi investitorii”, a explicat primarul Darius Vâlcov.
Centură a Slatinei va avea intrarea peste drum de Alro, va coborî prin Satul Nou către poligonul de la Sărăceşti, va trece pe la Grădina Zoologică şi se va îndrepta apoi către TCH, spre Curtişoara, pe la barajul Arceşti, urmând să iasă pe la Salcia în DN 64.

Aflați din Adevărul de Seară Slatina ce se va mai construi în județul Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite