Slatina: Sorin Ionuţ Vlad, matematicianul pasioonat de site-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este olimpic la matematică  şi vrea să devină profesor universitar pentru a ajuta învăţământul românesc să dezvolte.

Este pasionat de ştiinţele exacte şi speră să ajungă un om de succes pentru că a învăţat bine în timpul şcolii.  Este un elev polivalent, obţinând rezultate foarte bune atât la olimpiadele naţionale de matematică,  cât şi la cea de fizică. „Totul a început în urma unui concurs la matematică prin clasa a IV-a. Atunci mi-am dat seama cât de mult îmi place această materie şi m-am pus pe treabă. M-am pregătit timp de un an şi la prima mea participare la olimpiada naţională de matematică  am obţinut locul al treilea. Sper ca la următoarele olimipiade şi concursuri să iau numai locuri fruntaşe”, ne-a mărturisit olimpicul slătinean.

Lucrează la un site

Printre materiile la care Ionuţ vrea să fie olimpic se numără şi informatica. Elevul a început de curând să se pregătească la „info” şi vrea să devină un programator de top.  „Pentru a deveni un programator bun este nevoie  de foarte multă muncă şi ore petrecute în faţa calculatorului. Sunt încă la început în acest domeniu, dar sper că în câţiva ani să mă perfecţionez şi să aflu toate tainele programării. Deocamdată mă antrenez lucrând la un site”, ne-a mărturisit Ionuţ, viitorul informatician. Pentru a-şi realiza visul, Ionuţ petrece mult timp printre cărţile de informatică şi se documentează zilnic pentru a învăţa limbajele de programare. Chiar dacă are un program foarte aglomerat, are timp să se ocupe şi de celelalte materii preferate, matematica şi fizica la care nu ar renunţa pentru nimic în lume.

Profesor sau programator

Vrea să devină profesor universitar şi să-i înveţe pe ceilalţi matematică, fizică sau programare. Până atunci consideră că cel mai important lucru este să înveţe cât mai bine. „Trebuie să aduni în fiecare zi cât mai mult informaţii, ca în construcţii, cărămidă cu cărămidă. Mulţi se gândesc la viitorul lor atunci când termină şcoala, eu mă gândesc de acum”, a spus elevul.  Anul acesta tânărul a obţinut primul loc la Concursul Naţional de Evaluare şi Educaţie la Matematică. Printre alte rezultate de top se numără locul trei la Olimpiada Naţională de Matematică în 2008, iar în 2009 medalia de bronz la olimpiada de matematică. ”Primul meu concurs la matematică a fost şi cel mai greu. Am avut foarte multe emoţii atunci şi am reuşit să iau premiul special. Apoi au urmat olimpiadele naţionale unde m-am descurcat mult mai bine. Este o experienţă de neuitat atunci când te afli într-o competiţie  naţională alături de mulţi alţi elevi bine pregătiţi”, a spus Ionuţ.


Profil:
Născut: 14 aprilie 1997, Slatina
Studii: Elev în clasa a VII-a, Liceul cu Program Sportiv Slatina
Idealuri: vrea să devină programator


Întrebări:
De ce vrei să devii programator?
Este un domeniu foarte râspândit şi se câştigă foarte bine de pe urma lui. Dacă stăpâneşti bine programarea ai un serviciu asigurat. Până atunci trebuie să mă perfecţionez  şi să învăţ cât mai mult.
Ce faci în timpul liber?
Atunci când nu învâţ la mate sau la fizică, stau pe calculator şi navighez pe internet. Îmi place să mă uit la televizor şi să ascult muzică. În rest mă pregătesc la matematică pentru a obţine rezultate cât mai bine.
Ce-i place
Admir sinceritatea şi onestitatea oamenilor. Îmi place să ies cu prietenii prin oraş, să călătoresc şi atunci când sunt meciuri la televizor mă uit la fotbal. Îmi place să mănânc pizza.
Ce nu-i place
Nu pot să stau şi să pierd timpul degeaba. Nu îmi plac lăudăroşii şi mincinoşii şi persoanele care vor să pară ceea ce nu sunt. Nu îmi place sub nicio formă să ascult manele.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite