Slatina: Şomerii pot deveni manageri de proiecte europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Şomerii pot deveni manageri de proiecte europene
Slatina: Şomerii pot deveni manageri de proiecte europene

Tinerii care au terminat facultatea şi nu au unde să se angajeze au şasa să lucreze la întocmirea proiectelor europene. Ei se pot înscrie la un curs gratuit de management în acest domeniu.

Absolvenţii de facultate fără experienţă vor avea şansa să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Pentru ei, Agenţie Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt organizează cursuri gratuite de manager de proiecte şi asistenţi manageri. Persoanele interesate se pot înscrie, în această perioadă, la sediul instituţiei. Reprezentanţii Agenţiei spun că aşteaptă ca la aceste cursuri să se înscrie în special tinerii care au terminat facultatea anul acesta, dar nu şi-au găsit un loc de muncă. „Noi aşteptăm cât mai mulţi absolvenţi la acest curs, iar dacă numărul participanţilor va fi mare, vom face mai multe grupe. Până acum şi-au anunţat 12 persoane, dar înscrierile abia au început şi vor ţine până când se va termina înregistrarea absolvenţilor de anul acesta. Estimăm că vom începe cursurile în luna octombrie“, a spus Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Olt.

Tinerii sunt încântaţi

Şomerii apreciază iniţiativa. „Până acum se făceau cursuri mai mult pentru muncitori şi mai puţin pentru intelectuali. Mă voi înscrie, cu siguranţă, la acest curs. Cu această calificare poate găsim mai uşor de lucru“, a spus Cristian Dănescu, de 26 de ani, şomer.
Cursurile durează două luni, iar participanţii vor fi învăţaţi de specialiştii agenţiei să realizeze proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, în toate domeniile de activitate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite