Slatina: Şoferul băut de la ambulanţă a făcut accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul Gheorghe Mihai transporta un pacient la Bucureşti, nu a respectat distanţa corespunzătoare în mers şi a intrat într-un alt autoturism.

La nici două luni de când s-a reîntors la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, şoferul Gheorghe Mihai care a fost prins băut la volan, a comis-o din nou. Bărbatul de 53 ani a făcut accident, în timp ce transporta un copil de 15 ani la un spital din Bucureşti. „A plecat cu un pacient pe o ambulanţă tip A1 la Spitalul Fundeni din Capitală şi nu a respectat distanţa corespunzătoare în mers, şoferul autoturismului din faţă a frânat pentru că i-a apărut un câine în cale, şi Gheorghe Mihai a intrat în el. Vina este clar a lui“, a declarat pentru Adevărul de Seară Laurenţiu Moisiu, managerul SJA Olt. Ambulanţa este acum la reparat, într-un service auto din Bucureşti. „Masca şi radiatorul ambulanţei au fost distruse, iar maşina este în service acum“, a explicat managerul SJA Olt.

“Am auzit frână şi apoi o bubuitură puternică”

Mihai Ciocoi, din comuna olteană Verguleasa, mergea la dializă împreună cu mama sa, Lucia Ciocoi. Femeia povesteşte că atât ea, cât şi fiul său, s-au speriat de moarte în momentul producerii accidentului. “Băiatul era în faţă cu şoferul, iar eu stăteam în spate. S-au auzit frâne şi apoi o bubuitură puternică. Ne-am speriat foarte tare, mai ales băiatul, că a văzut cum s-a întâmplat. Bine că nu am păţit nimic. Şoferul s-a dat jos din maşină şi a sunat la 112. Noi am plecat cu o altă ambulanţă la spital, iar el a rămas la locul accidentului, cu poliţia. Era a doua oară când mergeam cu domnul de pe almbulanţă la Bucureşti. Nu ştiam că a mai avut probleme cu poliţia. Dacă e aşa, ne e frică să mai mergem cu dânsul”, a povestit mama copilului.
Gheorghe Mihai a fost depistat băut la volan în timpul serviciului, în luna noiembrie 2009. Bărbatului i s-a reţinut permisul de conducere şi a primit o amendă. Şoferul a fost concediat de două ori, însă de fiecare dată a câştigat în instanţă dreptul de a veni la serviciu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite