Slatina: Şoferii olteni au cerut ieftinirea carburanţilor: "Va deveni un lux să ne mai plimbăm cu maşina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de maşini au străbătut oraşul în coloană joi după amiază în semn de protest faţă de scumpirea motorinei şi benzinei. 

Aglomeraţie mare ieri după amiază în parcareaTransbuz din Slatina. Zeci de şoferi slătineni s-au adunat pentru a protesta faţă de scumpirea carburanţilor. Majoritatea participanţilor au stabilit locul întâlnirii prin intermediul internetului sau pe forumurile locale. Aceştia au plecat în coloană, însoţiţi de echipajele poliţiei, pentru a protesta în bezinăriile din oraş. Înarmaţi cu monede de cinci şi zece bani, aceştia s-au deplasat în coloană spre benzinării, cu scopul de a li se alătura şi alţi şoferi protestului.  Ajunşi în staţiile de alimentare,  şoferii nemulţumiţi au alimentat fiecare de cel mult doi lei. La casă, toată lumea a plătit cu monede de cinci şi zece bani, spre nemulţumirea angajaţilor benzinăriilor. 

image

“Suntem nemulţumiţi de scumpirea benzinei şi motorinei. În curând o să avem cel mai scump litru de carburant din Europa. Gândiţi-vă că odată cu scumpirea benzinei vor creşte toate preţurile. Va deveni un lux să ne mai putem permite o plimbare cu maşina”, a spus Alexandru Duţu, de 20 de ani din Slatina.

“Campionul benzinăriei” a alimentat de 98 de bani

Ca să fie cât mai originali, şoferii au intrat în staţiile de alimentare împingându-şi maşinile. În plus, participanţi la protest au desfăşurat în bezinării şi un concurs, Cine a alimentat de suma cea mai mică a fost desemnat “campionul benzinăriei”. Bineînţeles că marele câştigător nu a întârziat să apară. Este vorba de Cătălin Aniţa, de 27 de ani, din Slatina care a alimentat de 98 de bani. “Ca să alimentez de această sumă m-am împrumutat la prieteni. Sper să pot ajunge acasă, dacă nu, mai cer la prieteni. Lăsând gluma la o parte, scumpirea carburanţilor este un lucru foarte serios pentru toată lumea. La salariile pe care le avem o să ajungem să facem credite pentru benzină. Sper ca în urma protestului preţul carburanţilor să se mai ieftinească. Suntem alături de toţi şoferii din ţară”, a spus tânărul. Protestele vor continua şi în zilele următoare.

Galerie foto în partea dreapta a materialului

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite