Slatina: Şoferii microbuzelor şi autocarelor amendaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Şoferii microbuzelor şi autocarelor amendaţi de poliţişti
Slatina: Şoferii microbuzelor şi autocarelor amendaţi de poliţişti

Cadrele Serviciului de Poliţie Rutieră au desfăşurat o acţiune de control a transportatorilor de persoane, în judeţul Olt. În numai o oră au fost depistate numeroase nereguli la maşinile oprite de rutierişti.

CITEŞTE ŞI Braşov: „Microbuzele morţii“, verificate de poliţişti sub acoperire şi camere ascunse

Poliţiştii olteni au organizat în această dimineaţă o acţiune de control care a avut ca scop controlarea transportatorilor  de pe raza judeţului Olt. La acţiunea care s-a desfăşurat în toate judeţele din ţară, au participat poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) împreună cu cadrele Registrului Auto Român (RAR) şi Drumurilor Naţionale. Controalele desfăşurate au avut ca scop respectarea prevederilor legislaţiei transporturilor de persoane şi marfă. “Acţiunea de astăzi se desfăşoară la nivel naţional şi are ca scop verificarea transportatorilor de persoane şi marfă dacă respectă prevederile legale. S-a urmărit dotarea maşinilor destinate transportului de persoane cu tahograf, respectarea timpilor de condus şi de odihnă, deţinerea documentelor necesare şi a licenţelor de transport”, ne-a declarat Bădiţa Cristian, inspector din Cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Defecţiuni tehnice la maşinile oprite

În timpul controlului poliţiştii din cadrul SPR au descoperit mai multe nereguli la autovehiculele oprite. În general acestea prezentau defecţiuni tehnice, iar şoferul unui microbuz care transporta persoane a fost depistat în timp ce conducea, fără a avea rovignetă. Între orele 08.30 – 09.30 poliţiştii din cadrul Serviciului de poliţie Rutieră Balş au oprit 15 maşini fiind constatate mai multe nereguli. “Pe durata acestei acţiuni, în intervalul orar 08.30 – 09.30 am oprit 15 maşini care au fost verificate, constatându-se trei nereguli, două maşini prezentau defecţiuni tehnice iar unui şofer i s-a oprit certificatul de înmatriculare. De asemenea a fost depistat un transportator de persoane care circula fără rovignetă. Acesta riscă o amendă de 3500 de lei” ne-a declarat Eugen Ştefănică, sub inspector SPR Balş.


Aflaţi din Adevărul de Seară ce cred navetiştii despre controlul organizat de poliţişti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite