Slatina: Şoferii olteni controlaţi de poliţişti din 6 judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din şase judeţe au desfăşurat o acţiune în tot judeţul Olt pentru a depista neregulile şoferilor aflaţi în trafic. Şoferii amendaţi spun că purtarea centurii în oraş îi incomodează.

Zeci de poliţişti din şase judeţe au împânzit ieri străzile Slatinei  pentru a controla şoferii aflaţi în trafic.
Această acţiune se numeşte, „Oltul în siguranţă” şi este la prima desfăşurare la ea luând parte poliţişti din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman şi Vâlcea. „Organizarea acestei acţiuni este destinată creşterii autorităţii poliţistului faţă de cei care nu respectă legea şi pentru a face pe cetăţeni să înţeleagă că poliţia este alături de ei”, a declarat Carol Vârnă, comisar şef, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Poliţiştii au format 9 echipe complete, fiecare dintre ele acţionând în zone „sensibile” ale oraşului nostru. „Această acţiune se desfăţoară cu efective sporite şi durează până la ora 23.30, pe raza judeţului Olt. Astfel, la ora 20.00, jumătate din echipele formate vor pleca în localităţile din judeţul Olt pentru a controla traficul din zonele rurale, iar jumătate vor râmâne în Slatina pentru a asigura buna desfăşurare a traficului din oraş”, a spus Ilie Roşu, comandantul Serviciului Poliţiei Rutiere.
 

În 30 de minute 10 nereguli

Poliţiştii care au făcut controale pe strada Ionaşcu, a găsit într-o jumătare de oră, 10 şoferi care nu au respecgtat regulile de circulaţie. Majoritatea amenzilor au fost date pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar un permis a fost reţinut pentru că numarul de înmatriculare nu era corect amplasat în partea din spate a maşinii.
Şoferii amendaţi sunt nemulţumiţi pentru că ei consideră că este o povară purtarea centurii în oraş. „Sunt de acord ca poliţia să iasă pe străzi, dar nu sunt de acord cu purtarea centurii în oraş. Când trebuie să faci cumpărături, trebuie să-ţi dai jos centura de foarte multe ori pentru că eu personal nu îmi fac cumpărăturile din mai multe locuri”, a spus Alina Nicolescu, de 21 de ani.

Aflaţi ce alte nereguli au mai desoperit poliţiştii rutieri din ediţia de astăzi a ziarului Adevarul de Seară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite