Slătinenii vor să strângă semnături pentru desfiinţarea taxei de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorii Adevărul de Seară au criticat ideea Primăriei Slatina de a introduce o taxă de parcare. Oamenii vor să strângă semnături pentru a convinge autorităţile locale să renunţe la această idee.

" Cum poate cineva să vândă ceea ce nu exista ? Uite ca bine, exemplu este firma Consloc a primariei Slatina care va vinde locuri de parcare inexistente. Cum poţi să vinzi 30.000 de locuri de parcare când dispui de doar 10.000 ? Nu contează dacă slătinenii tac şi înghit batjocura, iar partidele de opoziţie care au consilieri locali se fac ca plouă în loc să îi sprijine pe cetăţeni în blocarea unei iniţiative care vrea să oficializeze vânzarea mulţimii vide . Nu poţi să pui o taxă pe ceva despre care nu există garanţia ca va fi primit de cetaţean atunci când acesta are nevoie. Iată ca la noi se poate”, scrie Cetăţeanul.

Popa scrie “Asta e o a doua rovigneta dupa cea oficială, ba chiar e mai scumpă. Aştept cu interes, ca multi alti cititori, o reacţie a Adevărului de Seară şi o campanie de strângere de semnaturi pentru a bloca hotarârea unui consiliu local avid dupa bani si interese personale ».

Şi alti slătineni sunt nemulţumiţi de această taxă. " Eu cred că este un abuz, dacă plătesc vreau să ştiu clar că am un loc de parcare. Dacă eu ajung în centru şi nu găsesc loc, mă duc la primar să îmi caute el loc ? », se întreabă Florea Tomescu, de 46 de ani, din Slatina.
Din octombrie şoferii slătineni vor plăti între 20 şi 150 de lei pentru a putea parca în diferite zone din oraş. Astfel, pentru zona A- centrul oraşului şi zona cuprinsă între străzile Primăverii şi Vederii, slătinenii vor plăti 150 de lei pe an şi vor putea parca chiar şi în parcările cu plătă noaptea. Pentru un talon de parcare în zona B- cartierele Proresu, Steaua, Tunari, oamenii vor plăti 100 de lei, iar pentru zona C, cartierele de case, 20 de lei. În oraş va acţiona şi o firmă care ridică maşinile parcate în locuri nepermise, reuperarea maşinii costând 400 de lei

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite