Slătinenii s-au îngrămădit ca pe vremea lui Ceauşescu la Bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de slătineni au luat cu asalt, vineri - 27 aprilie, Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, unde s-a desfăşurat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acţiunea, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, a mai fost organizată doar într-un singur oraş din judeţ, respectiv la Caracal, dar numai la Slatina a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a menţine ordinea.

Şomerii din Slatina, dar şi din zonele limitrofe, s-au bulucit la uşile Casei Sindicatelor din municipiu încă de la ora deschiderii evenimentului – 9.00. Oferta angajatorilor a fost una generoasă, cel mai îmbucurător lucru pentru cei veniţi să îşi încerce norocul în găsirea unui job fiind faptul că la Bursă a participat şi o firmă naţională cunoscută ce urmează să deschidă în curând o filială în municipiu – respectiv DEDEMAN, ai căror reprezentanţi au căutat să angajeze “dintr-un foc” nu mai puţin 165 de persoane.
Din cauza afluenţei mari de oameni veniţi să îşi găsească o slujbă, diriguitorii AJOFM Olt au chemat „ajutoare” de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, care a trimis efective la faţa locului pentru a ţine lucrurile sub control. Gestul a avut şi nu prea efectul scontat, în sensul că, deşi jandarmii şi-au făcut treaba şi au ordonat îmbulzeala iniţială, totuşi, majoritatea „vizitatorilor” Bursei s-au arătat extrem de nemulţumiţi de faptul că au fost ţinuţi la uşă şi că a fost nevoie să se calce practic în picioare până să reuşească să intre.
„Niciodată nu cred că au mai chemat jandarmi la o asemenea acţiune ca să ne ţină pe la uşi ca pe câini! S-au mai organizat astfel de burse ale locurilor de muncă şi întotdeauna lumea şi-a văzut de treabă, nu au fost scandaluri. Stăm aici şi ne călcăm pe picioare că nu ne lasă să intrăm, de parcă suntem aici de drag şi nu de nevoie! Ar fi trebuit să lase intrarea liberă că nu suntem vandali”, a spus Iulian Marcu, şomer din Curtişoara. Cristinel Cârloganu, director executiv al AJOFM Olt, a precizat că, fără intervenţia jandarmilor, acţiunea s-ar fi transformat într-o încăierare: „Nici nouă ne ne-a plăcut să îi ţinem pe oameni la uşă, dar, dacă nu chemam în ajutor jandarmii, ar fi fost o îmbulzeală de nedescris în interior deoarece a fost foarte multă lume, iar spaţiul este mic. Nu s-ar fi înţeles care, cine este şi ce vrea, acolo s-ar fi ajuns”.

„Ploaie” de CV-uri...

Una peste alta, acţiunea de vineri a dovedit că oltenii vor să muncească dacă au şi unde. La standurile firmelor angajatoare a „plouat” cu CV-uri, reprezentanţii acestora făcând cu greu faţă solicitărilor şomerilor avizi de slujbele scoase la bătaie. „Am doar liceul, dar am carnet de şofer. Am lucrat ca taximetrist, dar, dacă nu găsesc pe postul ăsta, sper să reuşesc măcar ca muncitor necalificat. Şomajul nu îmi ajunge, trebuie neapărat să îmi găsesc undeva pentru că mă împrumut de bani de la părinţi mereu şi îmi ajunge şi mie, trebuie să fac ceva”, a spus Sorin Tudor, şomer din Slatina.
În total, oferta celor 24 de firme angajatoare participante la Bursa de la Slatina a fost alcătuită din 395 posturi vacante, cele mai multe joburi fiind de vânzători – 102 posturi (dintre care 100 numai la Dedeman, n.a.). Au urmat, apoi, slujbele de confecţioneri asamblori articole textile - 51, operatori roboţi industriali – 30, muncitori necalificaţi – 38. La polul opus s-au aflat joburile pentru absolvenţii de facultate, unde au fost vacante numai 11 posturi.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

La finalul zilei, rezultatele au indicat faptul că 691 de persoane au fost selectate în timpul Bursei şi programate pentru susţinerea unui interviu în cursul săptămânii următoare la sediile firmelor angajatoare. De asemenea, 12 norocoşi au plecat acasă veseli după ce au fost angajaţi chiar în timpul derulării târgului de joburi.
Şi la Caracal a fost o participarea intensă din partea ambelor categorii – firme şi şomeri. Mai exact, aici au fost prezenţi 14 angajatori care au oferit celor aproximativ 450 de şomeri vizitatori un portofoliu de 93 posturi vacante. În timpul derulării Bursei au fost selectate în vederea încadrării 74 de persoane, iar alte 16 au fost angajate pe loc.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite