Slătinenii pot schimba regulamentul parcărilor cu plată la dezbaterea publică de la Colegiul Titulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care sunt numulţimiţi de taxele impuse de Primăria Slatina pentru locurile de parcare din oraş îşi pot spune părerea la dezbaterea publică organizată joi, la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu.

Autorităţile locale vor sta faţă în faţă cu cetăţenii şi le vor asculta nemulţumirile legate de împărţirea oraşului pe zone, de preţul piperat al tichetelor şi de lipsa locurilor de parcare din oraş. Întâlnirea va avea loc joi, la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu, de  la ora 17.00.
„Cetăţenii trebuie să vină cu propuneri pentru îmbunătăţirea regulamentului parcărilor din oraş pentru anul 2011. Toate problemele pe care le întâmpină vor fi discutate pentru că trebuie să avem un regulament mai bun şi adaptat la numărul de locuri de parcare din Slatina. Propunerile cetăţenilor vor fi analizate de reprezentanţii primăriei, ai firmei Imobiliare Consloc şi supuse aprobării în consiliu local”, a spus primarul Darius Vâlcov.

Tichete şi parcări cu plată

Slatina a fost împărţită în 3 zone. Pentru zona A, cuprinsă între străzile Primăverii şi Vederii, slătinenii trebuie să plătească 50 de lei, până la sfârşitul anului, permisul de parcare fiind portocaliu. Pentru un talon de parcare albastru în zona B, cartierele Progresu, Steaua, Tunari, oamenii vor plăti 34 de lei, iar pentru zona C, străzile de la periferie, un talon verde costă lei. Şoferii care au permis de parcare pentru zona A pot parca în oriunde în oraş, chira şi în parcările cu plată, dar după ora 20.00. Cei care au permis de parcare pentru zona B pot parca numai pe străzile din zona lor, dar şi pe cele din zona C. Parcările ocazionale cu plată funcţionează în regim de autotaxare. Utilizarea lor se face pe bază tichetelor de parcare, emise de automate. Pentru două ore, oamenii trebuie să plătească 1,5 lei.  Mai sunt parcări cu plată pentru toate categoriile de autovehicule, cele de până la 3,5 tone plătind 10 lei pe zi, iar pentru cele de peste 3,5 tone, taxa este de 20 de lei pe zi. Acestea însă nu s-au construit, iar maşinile mari pot parca deocamdată în oraş.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite