Slătinenii plătesc taxă, dar nu au loc de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de maşini din Slatina este de două-trei ori mai mare faţă de numărul de locuri de parcare aşa că slătinenii care plătesc pentru între 50 şi 7 lei pentru un permis riscă să nu aibă unde să îşi parcheze maşina.

Chiar dacă îţi cumperi permis pentru zona A, rişti să nu ai unde să parchezi, pentru că în centru cele mai multe parcări sunt cu plată ziua. Sc Imobiliare Consloc, firma Consiliului Local, care va administra părcările are 10 000 de locuri de parcare, în timp ce la Direcţia de Taxe şi Impozite sunt înregistrate 23 200 de autoturisme, iar la Serviciul de Înmatriculări auto sunt înregistrate aproximativ 35 000 de maşini. « Eu am plătit permisul de parcare, dar nu am loc aşa că dacă ajung mai târziu acasă mai târziu şi nu am unde să îmi las maşina, o să o parchez în faţa Primăriei », a spus Emil Nistor, de 31 de ani, inginer. « Mă duc şi o cumpar şi apoi ma duc la Opc. Dacă nu rezolv la aştia dau în judecată Primăria că îmi vând pielea ursului din pădure. Eu le dau bani şi primesc un sfert de loc de parcare. 10 000 de locuri la 40 000 de maşini », scrie Alin pe slatina.adevarul.ro. Autorităţile locale spun însă că în cel mai scurt timp vor finaliza parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean de 137 de locuri şi că vor construi alte două, una pe Aleea Rozelor şi alta pe Aleea Muncii care vor avea 250 de locuri.

15 parcometre la 39 de parcări

Nici clienţii parcărilor cu plată care trebuie să plătească 1,5 lei pentru un tichet de 2 ore nu sunt respectaţi. Ca să găsească un parcometru trebuie să meargă pe jos 10-15 minute pentru că la cele 39 de parcări cu plată din oraş care au 1855 de locuri sunt numai 15 automate. « În cel mai scurt timp vom monta alte 15, iar cele care le-am montat deja sunt în locuri cu vizibilitate şi au în faţa lor o pancardă pe care scrie mare « Parcometru », a spus Liviu Belu, directorul SC Imobiliare Consloc Slatina. Edilii spun că nu se vor grăbi să sancţioneze cetăţenii în  primele zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de consiliu local prin care s-au stabilit tarifele pentru parcările cu plată. « Timp de două săptămâni o să dăm avertismente pentru ca oamenii să se obişnuiască cu acest sistem, să îşi cumpere permise de parcare», a spus primarul Darius Vâlcov.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite