Slătinenii petrec, de 1 Mai, cu mici şi bere pe litoralul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Litoralul românesc a câştigat teren, în acest an, în faţa staţiunilor din Bulgaria. Cei mai mulţi slătineni petrec minivacanţa de 1 Mai în staţiunea Mamaia.

Slătinenii cu dare de mână au luat cu asalt agenţiile de turism din municipiu, pentru a-şi programa din timp minivacanţa de 1 Mai. Spre deosebire de alţi ani, când pe primul loc în topul preferinţelor se afla litoralul bulgăresc, anul acesta staţiunile de pe litoralul românesc le-au surclasat. „Avem un număr însemnat de tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani care merg pe litoral în România, în special în staţiunea Mamaia. Sunt şi anumite categorii de persoane care preferă Bulgaria, şi sunt foarte puţini care au ales staţiunile montane. Numărul celor care pleacă din localitate de 1 mai a crescut cu 10 la sută faţă de anul trecut“, a spus Nicu Durlă, managerul unei agenţii de turism din Slatina. Pentru cei care au lăsat timpul să treacă având convingerea că vor găsi locuri libere în hoteluri chiar şi cu câteva ore înainte de minivacanţa de 1 Mai, veştile nu sunt prea bune. „Nu mai sunt locuri libere“, spune Durlă.

Cât costă concediul de 1 Mai Muncitoresc

Pentru un sejur de două nopţi de cazare într-un hotel de 4 stele în staţiunile de pe litoralul românesc, o persoană scoate din buzunar 220 lei, la care se adaugă şi micul dejun. Trei zile de cazare într-o cameră la un hotel de 3 stele, costă 135 lei, cu mic dejun inclus. În staţiunile de pe litoralul bulgăresc, cazarea la hotelurile de 4 şi 5 stele din Balcic sau Nisipurile de Aur costă între 18 şi 40 de euro de persoană. Ofertele hotelierilor bulgari de 1 Mai Muncitoresc includ pachete all inclusive cu acces la piscină sau la masaj.

INFO BOX
1 Mai Muncitoresc, la grătar în Slatina

Slătinenii care nu şi-au permis să plece la mare în minivacanţa de 1 Mai, pot petrece cu mici şi bere în oraş. Grătarele vor putea sfârâi în Pădurea Strehareţi sau în zona Lacului Căcâna, de la marginea oraşului Slatina. O familie cu patru membri ar putea organiza o ieşire în natură cu 100 de lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite