Slătinenii din blocurile reabilitate datori pe 10 ani la Primărie. Edilii îi pun să ia credit de la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii îi sfătuiesc pe locatari să apeleze la creditele speciale pentru reabilitare ca să strângă bani pentru a demara un alt program de izolare termică.

Primăria Slatina a cheltuit 19 500 000 pentru reabilitarea termică, bani care au acoperit atât 30% din valoarea reabilitării celor 50 de blocuri, dar şi 15% din cei 20% pe care trebuia să îi plătească proprietarii. Cum programul de reabilitare prin care Guvernul plătea 50% din valoarea lucrării, iar restul era împărţit între autorităţile locale şi proprietari a fost oprit, edilii vor să recupereze o parte din banii împrumutaţi oamenilor ca să poată reabilita şi alte blocuri. „Am reuşit să mulţumim 3 000 de proprietari, dar alţi 27 000 ale căror apartamente care nu au fost reabilitate sunt nemulţumiţi. Ne gândim să ajutăm şi alţi proprietrai şi vrem să găsim o formulă prin care cei care şi-au schimbat tocăria şi şi-au pus termopane atât la apartamente cât şi pe scară, să beneficieze gratis de izolarea locuinţei. Dacă am primi o parte din banii pe care i-am dat, am putea să demarăm repede acest nou proiect. De aceea am şi încheiat un parteneriat cu o bancă cu care lucrează şi Ministerul Dezvoltării în acest program”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

„Nu vreau să fiu dator la bancă”

Prin protocolul pe care l-a încheiat Primăria Slatina cu o bancă pentru locuinţe, slătinenii pot beneficia de o primă de stat de 25%, pâna la 250 de euro. Aceştia pot lua un credit mai mare, dacă depun economii la bancă. Oamenii nu sunt însă încântaţi de un credit la bancă. „Ar fi bine să îi pot ajuta şi pe alţii să aibă parte de reabilitare, dar nu vreau să fiu dator la bancă. Mai bine plătesc 600 de euro pe 10 ani la primărie”, a spus Marian Stoica, din blocul CAM 4 din Slatina. Autorităţile locale speră că vor face rost de bani. „Dacă 10 % din cei 3000 de proprietari de apartamente reabilitate vor reuşi să ne să plătească mai devreme, atunci tot avem un câştig”, a spus Prina.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite