Slătinenii cer anularea taxei de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale sunt somate de cetăţeni să renunţe la taxa de parcare de la 20 de lei la 150 de lei pe care slătinenii vor fi nevoiţi să o plătească din toamnă.

Slătinenii vor să strângă semnături şi să convingă autorităţile să renunţe la parcările cu plată. „Nu sunt spaţii verzi, nu sunt parcări, dar plătim taxe. Este un abuz şi trebuie să semnăm că suntem împotriva acestei măsuri”, a spus Marin Andrei, de 52 de ani.
„Este o sumă destul de mare şi nici nu îţi asigură loc de parcare. Şi dacă nu găsesc loc în centru, deşi am vignetă de centru, ce fac?”, a spus Ana Maria Ivan, de 19 ani, studentă.
Cititorii au cerut ajutorul  Adevărului de Seară şi au făcut apel la slătineni ca să demareze o campanie de strângere de semnături. „Vrem o reacţie a ADS pentru că trebuie să facem o campanie de strângere de semnături pentru a bloca hotarârea unui consiliu local avid după bani şi interese personale”, scrie Popa pe slatina.adevarul.ro.

Edilii vor parcări supraetajate

În replică, reprezentanţii Primăriei Slatina susţin că parcările cu plată sunt un lucru util pentru oraş. « Dacă oamenii reuşesc să convingă 14 din cei 21 de consilieri, atunci se va anula această hotărâre. Va fi o mai bună circulaţie în oraş şi vom putea construi două parcări supraetajate pe care le avem în plan, una pe Aleea Muncii şi alta pe Aleea Rozelor, care vor avea 250 de locuri », a explicat Minel Prina, administrtaor public în cadrul Primăriei Slatina. O altă parcare supraetajată se află deja în construcţie, lângă spital şi va avea 137 de locuri.
Sc Imobiliare Consloc, firma Consiliului Local, care va administra părcările are 10 000 de locuri de parcare, în timp ce la Direcţia de Taxe şi Impozite sunt înregistrate 23 200 de autoturisme, iar la Serviciul de Înmatriculări auto sunt înregistrate aproximativ 35 000 de maşini.
Din octombrie şoferii slătineni vor plăti între 20 şi 150 de lei pentru a putea parca în diferite zone din oraş, dar nu primesc un loc de parcare. Cei care plătesc suma maximă pot staţiona în orice parcare din oraş.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite