Slătinenii au ratat ocazia de a elimina taxa de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă veneau 2000 de oameni care să ceară eliminarea taxei de parcare, autorităţile locale ar fi cedat şi regulamentul ar fi fost anulat.

Chiar dacă nu au fost prezenţi în număr mare la dezbaterea publică organizată pentru schimabrea regulamentului  parcărilor cu plată din oraş, organizată de Primăria Slatina la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu, aseară, slătinenii au obţinut o victorie. Autorităţile locale au promis că vor elimina taxa de 150 de lei şi vor renunţa la împărţirea oraşului pe zone. Cei aproximativ 80 de slătineni prezenţi nu au reuşit să îl convingă pe primarul Darius Vâlcov să elimine taxa de parcare. « Dacă doreaţi să se scoată taxa, veneau aici 2000 de persoane, dar văd că nu sunteţi atâţia », a spus primarul. În replică, cei prezenţi în sală au ţipat « Este o taxă abuzivă », « Trebuie să ne simţim liberi în ţara noastră ».

O nouă dezbatere publică peste 2 săptămâni


După primele minute agitate de dezbatere, spiritele s-au calmat şi oamenii şi autorităţile locale au început să dezbată problema parcărilor.

image

Marius Băltăreţu a propus sistemul de parcări din Timişoara

« Eu am trăit în Timişoara şi acolo era acelaşi sistem, numai că cel de la noi are câteva probleme. Dacă eu am permis de parcare pentru zona A, de ce trebuie să mai plătesc şi taxă de parcare dacă staţionez în cele cu plătă ? În Timişoara maşinile nu se ridică, ci eşti filmat şi amendat », a spus Marius Băltăreţu, profesor. Un alt model de parcare oferit ca exemplu de slătineni este cel din Râmnicu-Vâlcea.

image

Elvis Marancea nu este de acord cu regulamentul parcărilor

« Vreau să vă fac o propunere cu sistemul de parcare de la Râmnicu Vâlcea. Pe cartiere, primăria a împărţit coli A5 cu numărul maşinii şi locatarii nu plătesc nimic. Este implementat din luna mai şi, la început, Poliţia Comunitară a dat amenzi tuturor celor care au parcat acolo”, a declarat Elvis Marancea. Oamenii prezenţi la dezbatere au completat şi câte un chestionar. « Nu vreţi ca oraşul să fie împărţit în 3 zone, iar taxa 150 de lei pentru zona A mi se pare mai mult decât exagerată. Voi analiza toate propunerile dumneavoastră şi după ce vom mai avea o dezbatere publică peste 2 săptămâni, vom face un nou regulament pentru anul 2011 », a spus Vâlcov.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite