Slătinenii au buget: jumătate din el se duce pe investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte din Slatina a găzduit, ieri după-amiază, şedinţa Consiliului Local în cadrul căreia a fost aprobat bugetul urbei pe anul în curs. Într-o atmosferă destinsă, banii pe care municipalitatea îi va avea la dispoziţie au fost aprobaţi fără niciun vot împotrivă.

Primăria Slatina va avea la dispoziţie în acest an un buget de aproape 97 milioane de lei. Aproape jumătate din sumă va merge către diverse investiţii, unele aflate deja în derulare, altele neîncepute încă.
Municipalitatea a decis să cheltuiască 44 de milioane lei pe investiţiile din oraş, dintre care o parte se vor îndrepta către lucrãrile de reabilitare la trei dintre clãdirile aflate în proprietatea primãriei, respectiv sediul primăriei, cel al Poliţiei Locale şi clãdirea Şcolii nr. 1. Din planul de investiţii mai fac parte amenajarea a 50 de locuinţe sociale pe str. Nicolae Bãlcescu şi a unei creşe pentru 100 de copii într-un spaţiu preluat de la Consiliul Judeţean şi amplasat pe str. Zmeurei sau asfaltarea a 35 de străzi. Vor fi continuate lucrările începute în 2007 la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” cu preţul a 2 milioane lei - sumă unde intră şi modernizarea terenului de sport, se vor reabilita termic Şcoala Generală „C-tin Brâncoveanu”, Grădiniţa nr. 3 (modernizatã în 2005, dar care acum va fi consolidată) şi grădiniţa de pe str. Eroilor, precum şi amfiteatrul C.N. „Radu Greceanu”, Liceul Metalurgic sau Şcoala Generală nr. 3 – corpul principal şi gardul.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Administraţia intenţionează să folosească şi banii care au rămas necheltuiţi în 2010 şi 2011, sumă care se ridică la circa 28 milioane de lei. „Din aceastã sumă, 11 mi¬lioane de lei se vor aloca numai pentru lucrări de investiţii, 7 milioane lei pentru susţinerea proiectelor cu finanţare europeanã, iar 3,8 milioane lei vor rãmâne la dispoziţia edilului”, a declarat Minel Prina, administrator public al urbei.






Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite