Slatina: Slătinenii sunt pasionaţi de biliard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocul de biliard este un joc complex şi prinde în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Jucătorii avansaţi spun că ar trebui să se organizeze cât mai multe concursuri de biliard în Slatina.

Biliardul este prezent în România de aproximativ un secol şi beneficiază de o popularitate tot mai mare la noi în ţară. În Slatina jocul de biliard este îndrăgit de toate categoriile de vârstă fiind practicat de foarte mulţi slătineni care-l consideră un mijloc de relaxare împreună cu prietenii. Frumuseţea acestui joc ridicat la rangul de sport de către înfocaţii biliardului constă în faptul că este accesibil tuturor şi este foarte complex, dar şi uşor în acelaşi timp.
După spusele jucătorilor avansaţi, biliardul se învaţă după foarte multe ore de antrenament şi răbdare petrecute la masa de joc. „Cu cât joci mai mult cu atât devii mai atras de acest joc. Ca să devii un jucător mediu trebuie sa ai jucate cel puţin câteva sute de ore, iar ca să îţi permiţi «fineţuri» de avansat e cale lungă. Începătorilor care vor să devină jucători avansaţi le recomand să petreacă cel puţin 10 ore pe săptămână la masa de biliard şi dacă se poate la aceeaşi masă de biliard” ne-a declarat Marius Nică, un împătimit al biliardului.

Bila 8 şi bila 9


În Slatina, cei mai mulţi pasionaţi joacă „bila 8” şi „bila 9”. În jocul de „bila 8“, fiecare jucător are propriul set de 7 bile („jumătăţi” şi „pline”) pe care trebuie să le introducă în buzunare, ca apoi să bage bila neagră într-un buzunar anunţat dinainte, devenind căştigător numai după introducerea bilei negre. La jocul de „bila 9” jucătorul trebuie să bage bilele în ordine crescătoare, de la 1 la 9, iar cel care reuşeşte să bage primul bila 9 este câştigător.

Aflaţi care sunt nemulţumirile jucătorilor de biliard în Adevărul de Seară Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite