Slatina: Slătinenii vor o plajă modernă şi curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul Plaja Olt şi-a deschis porţile de o lună de zile. Este singurul refugiu pe timp de caniculă pentru slătineni şi cu toate că oamenii vin în număr mare aici, condiţiile lasă de dorit.

Primăria Slatina a încercat să amenajeze ceva, dar slătinenii nu sunt mulţumiţi. Apa este murdară, iar de cele mai multe ori în bazin fac baie romii şi copiii lor.
„Este păcat de zona aceasta aşa frumoasă de pe malul Oltului. Eşti înconjurat de ape încât ai impresia că eşti la mare, dar nu este deloc amenajat. Este mizerie şi poate aici sunt vinovaţi şi oamenii. Vin mulţi ţigani, am văzut unele în fuste înflorate care se bălăceau în apă”, a spus Veronica Iencescu, de 28 de ani.
Alţii sunt de părere că o taxă de intrare mai mare ar ţine la depărtare copiii de romi. „Prefer să dau 10, 15 lei, dar să fie curat, să nu găsesc ţigănuşii care nu au unde să facă baie, este groaznic şi nu îmi las copilul în apă. Nici apa din barajul Oltului nu este curată, păcat că au pus fântâniţa asta în mijloc. Trebuie să investească mai mult pentru că este totuşi singurul ştrand din oraş”, a spus Marius Gogonea, de 36 de ani.

Plaja „La steaguri”


Primăria Slatina nu a investit foarte mult în amenajarea plajei, dar a încercat să aducă o schimbare. A montat 7 steaguri de culori diferite care să se vadă chiar de pe Podul Olt. „ Vrem să numim plaja „La steaguri”, aşa cum este şi în Costineşti. Sunt făcute de noi, din materialele noastre, cusute de angajajatele noastre. Am pus mese şi băncuţe sub sălcii şi am reparat scările din bazin şi am pus mutat arteziana din mijlocul Oltului în baraj. Am lucrat cu oamenii noştri şi nu am chletuit mai multe de 3000 de lei”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.
Cât despre mizerie, de vină sunt slătinenii care nu folosesc coşurile de gunoi.

Ştrandul Progresu deschis la anul

La anul slătinenii vor avea un nou ştrand, cel din cartierul Progresu, care printr-o ordonanţă de guvern a fost de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor la Primăria Slatina.
Primăria Slatina vrea să acceseze şi fonduri europene pentru construirea uni Club Nautic lângă Plaja Olt unde sunt 3 hectare de teren nefolosit
Clubul va avea o plajă, două bazine de înot, unul pentru copiii şi altul pentru adulţi, o pistede hidrobiciclete, pentru bărci cu vele şi  caiac canoe, un perete pentru excaladări, terenuri de mingolf, volei, baschet, tenis de câmp şi minifotbal. Valoarea proiectului este de 6 500 000 de euro, 50% finanţare de la Uniunea Europeană şi 50% de la Ministerul Dezvoltării.



2,5 lei este preţul unui bilet de intrare la ştrand

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite