Slătinenii, invitaţi să se distreze inteligent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de Jocuri Cubik este o iniţiativă a InterCampus Slatina. A fost inaugurat în aprilie, iar de curând a trecut la programul de vară. Clubul este deschis în fiecare joi la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“ din Slatina.

Elevii, studenţii, părinţii şi bunicii din Slatina se pot distra inteligent în această vară, participând la o activitate inedită de petrecere a timpului liber. Dacă sunteţi pasionaţi de jocurile de masă şi vreţi să socializaţi sunteţi invitaţi în fiecare zi de joi la Clubul de Jocuri Cubik. Deschis în primăvara acestui an, pentru că s-a bucurat de succes în rândul comunităţii slătinene, clubul a trecut la programul de vară.
Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani sunt chemaţi la joacă joia, între orele 16-18 iar cei care au peste 14 ani au program de relaxare în aceeaşi zi dar între orele 18.30-20.30. „Clubul de jocuri Cubik îşi propune să ofere un cadru de dialog social şi dezvoltare personală pentru cei care îl frecventează având ca instrumente jocurile de masă. Alhambra, Code Omega, Cuba, Halli Galli, El Grande, Memory Game, Monopoly Revolution, Catan, Carcassone, Allias, Quarto, Jenga sunt doar câteva dintre jocurile existente în cadrul clubului“, a spus Constantina Pătraşcu, coordonator InterCampus Slatina. Participarea este gratuită.

Activitate nouă în Slatina

Clubul de jocuri nu este o simplă activitate de relaxare, ci şi o metodă de a-ţi antrena memoria, răbdarea, gândirea, strategia sau fair-play-ul, spun organizatorii. “ Prin joacă şi joc ne extindem cunoaşterea asupra noastră, asupra celorlalţi, asupra lumii în general. Descoperim noi calităţi, noi plăceri, noi motivaţii, noi prieteni, toate în favoarea creşterii personale şi a distracţiei şi în defavoarea plictiselii, apatiei, a lipsei de dialog. Valabil atât pentru copii cât şi pentru adulţi”, spune Constantina Pătraşcu. Clubul de Jocuri Cubik este o activitate nouă în peisajul slătinean. Cei care au intrat deja în club sunt fascinaţi de el. „Am aflat de la o prietenă de acest club şi mi-am dorit să vin şi eu să văd cum e. Jucam şi acasă Monopoly, unul dintre jocurile mele preferate, dar în această atmosferă, cu prietenii sau chiar cu persoane pe care nu le cunoşti e altfel, mai frumos. Mi-am făcut şi noi prieteni cu această ocazie. O să vin de fiecare dată când o să pot, o să încerc să vin în fiecare joi“, a spus Miruna Covaci, de 13 ani.
Iniţiativa face parte din programul social al Pirelli Romania, InterCampus Slatina, realizat cu sprijinul Primăriei Slatina, F.C Internationale Milano şi organizaţiei Comunita Nuova, Italia.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite